Vi fulgte pressekonferansenJoel Matip har trent med laget

Joel Matip kan være aktuell mot Brighton.

11. jan 2019 kl 11.21 Arild Skjæveland

Lørdag skal Liverpool slå tilbake etter to strake tap i 2019. Jürgen Klopp møtte pressen på Melwood før laget setter kursen sørover mot Brighton.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet over.

Lovren er ute – Matip trener

– Joel trente for første gang sammen med laget i går, men vi må se det an. Jordan Henderson vil trene for første gang i dag, så vi får se.

– Adam Lallana er ute, Dejan Lovren er ute, Joe Gomez er åpenbart ute, men alle er på bedringens vei.

Ikke bekymret for de to tapene

– Tidligere statistikk er irrelevant. Nå må vi holde det gående. Det er ikke så viktig hva som har skjedd så langt. Vi har tapt to kamper. Det er ikke bra, men det er ikke noe stort problem.

– Vi snakker aldri om poeng eller avstand til andre lag.

– Pep har sagt at han foretrekker å være i fire turneringer. Jeg ville ha foretrukket det samme.

Om ungguttene som fikk sjansen i FA cupen

– De må forbedre seg. Forbedre seg hver dag. Det er det de må gjøre. De er her fordi potensialet deres er stort. Vi har mange gode unggutter – og vi vant en U18-turnering innendørs i Tyskland, der vi var det yngste laget. Det viser at fremtiden er positiv.

– Det viser at vi gjør mye rett, men de må tiden når de trener sammen med spillere i verdensklasse. Vi gjør det beste vi kan for dem, og gir dem tid til å utvikle seg.

Om Van Dijk

– Han har et strålende potensiale. Han er en fantastisk person, og har alt det fysiske som skal til for en midtstopper. Jeg liker ham veldig godt både som spiller og kaptein. Han er en god gutt.

Fabinho kan bli brukt i midtforsvaret

– Dersom Fabinho må spille midtstopper vil vi jobbe med det på treningsfeltet.

– Er du en defensiv midtbanespiller er det lettere med ballen, men vanskeligere uten. Vi snakker mye, men vil ikke gjøre det mer komplisert enn det er.

Lovrens hamstringskade

– Jeg vet ikke hvor lenge han er ute. Det er alvorlig, men ikke så alvorlig. Jeg forventer at han er tilbake etter kampen mot Crystal Palace. Vi må vente og se.

Om tapet mot Wolves

– Vi måtte gjøre endringer etter den mest intense måneden i året. Dersom vi hadde møtt League Two-motstand kunne vi brukt forsvaret slik fordi vi ville hatt ballen mer. Vi har hatt noen skadeproblemer, men jeg kunne tenkt meg å fortsatt være i turneringen.

Om skadesituasjonen

– Det er ikke bra, men de er ikke lenge ute. Om to uker kan det være annerledes. Jeg vil ikke ta en avgjørelse i dag som kan se helt feil ut om to uker.

– Jeg så Chelsea mot Tottenham med to lag med fulle benker og skadefri staller. De er heldige.

– Vi har våre problemer. Vi må bruke det vi har og gjøre det beste utav det.

Om mer hvile

– Forhåpentligvis vil vi ikke ha så mange 'normale uker', for vi ønsker å bli værende i Champions League.

– Jeg vet ikke om det er en fordel. Vi må vente og se.

– Dersom du setter penger på at et lag skal ha tre midtstoppere skadet samtidig vil du tjene mye penger. Det gjør ting ganske vanskelig. Vi må bruke situasjonen vi har med færre kamper. Det er ikke en fordel – du kan gjøre mye feil når du har en uke å trene på.

Camacho lånes ikke ut

Rafael Camacho har blitt kraftig linket til Sporting Lisboa med en låneavtale. Manageren slår fast at det ikke vil skje.

– Nei. Rafa vil ikke dra, svarte manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]