Pep mener det er vanskeligere å spille til slutt

Manchester City-manageren har begynt den psykologiske krigføringen foran de 15 siste ligakampene.

21. jan 2019 kl 10.40 Einar Kvande

For andre helg på rad måtte Manchester City svare på en Liverpool-seier, og Pep Guardiola mener det er vanskeligere å spille sist når man er involvert i kampen om ligatittelen.

City var sju poeng bak Liverpool foran sin bortekamp mot Huddersfield på søndag, men de lyseblå overbeviste nok en gang og vant 3-0 over The Terriers. Dermed er avstanden mellom lagene i toppen av tabellen igjen fire poeng.

Kan legge press på Liverpool

I neste ligarunde får City sjansen til å spille først. De gjester da Newcastle tirsdag 29. januar, mens Liverpool er vertskap for Leicester onsdag 30. januar. Med seier mot Newcastle vil dermed City bare være ett poeng bak Liverpool, og legge press på de helrøde foran møtet med Leicester.

City vil spille først også helgen deretter, når de er vertskap for Arsenal på søndagen, mens Liverpool først møter West Ham mandag kveld.

– Det er vanskeligere å spille til slutt. Kanskje vil vi spille først en dag, men det eneste vi kan gjøre er å forsøke å vinne kampen, siteres Pep Guardiola av Manchester Evening News.

Trente mens Liverpool spilte kamp

– Det er TV-selskapene som avgjør oppsettet. Dersom vi spiller sist, så spiller vi sist. Vi må bare vinne våre kamper, legger City-manageren til.

Guardiola hadde håpet han skulle få litt hjelp av Crystal Palace - et Palace-mannskap som slo hans lag på Etihad før jul.

– Vi trente mens Liverpool spilte. Vi fikk vite resultatet, for etter økten ble jeg fortalt at Liverpool vant, sier Guardiola.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]