Rush sammenligner dette Liverpool med tidligere mesterlag

Liverpools mestscorende spiller gjennom tidene understreker at de helrøde er i førersetet i ligainnspurten. Mo Salah en av verdens beste.

23. jan 2019 kl 23.13 Torbjørn Flatin

«Det er Liverpool som må tape tittelen nå. Man City har en sterkere tropp, men du vil heller ha de ekstra poengene», sier Ian Rush til Liverpool Echo angående tetstriden i Premier League, hvor Liverpool pr. i dag har fire poeng ned til Manchester City.

«Vi spilte ikke glimrende mot Brighton eller Palace, men vi vant begge kampene og det er et godt tegn», fortsetter Rushie. «Jeg kan huske tilbake til våren 1990 da vi lå under med 2-1 hjemme mot Southampton og kom tilbake og vant 3-2. Det var en avgjørende dag. De nylige resultatene mot Brighton og Palace kan vise seg å bli like viktige.»


Toppspillere trives med press

«Jeg har hørt at folk sier at fansen ikke må ta av ennå, men fansen er i sin fulle rett til å være oppglødde.»

«Hovedsaken er at manageren og spillerne beholder beina på bakken og tar en kamp av gangen. Hvis du er Liverpoolsupporter og ikke synes dette er spennende da er det noe som er galt.»

«Vi topper ligaen og spiller underholdende fotball. Laget har erfaring fra å spille store kamper og de bør kunne løfte seg med et slikt press, det er hva toppspillere gjør.»

«Du kan se den lagånden som manageren har skapt. Du kan se at de arbeider hardt for hverandre og de har vist at de kan vinne på dårlige dager.»

Salah kan bli en legende

Ian Rush har også noen ord om dagens toppscorer, Mo Salah.

«Mo Salah er ikke en som filmer. Han er en ærlig spiller som ikke faller bevisst. Faktum er at han får mye hard behandling fra forsvarsspillere. Han er for rask for mange av dem og de får panikk og feller ham.»

«Mo var utrolig forrige sesong. For meg var han den beste spilleren i verden, han var bedre enn Messi og Ronaldo i 2018.»

«Ved starten av denne sesongen var det vanskeligere for ham. Lag hadde lært ham å kjenne og satte to mann på han.»

«Det at han har blitt flyttet inn i midten har imidlertid fungert glimrende. Han er blitt en mer komplett spiller. Kanskje vil han ikke oppnå personlig det han gjorde i fjor, men hvis han scorer 30 mål og Liverpool vinner tittelen da har han hatt en enda bedre sesong i år.»

«Folk snakker om Suarez og Torres, som var store spillere men var ikke her lenge nok. Jeg ønsker at Mo skal bli værende mye lenger enn den og bli en virkelig legende her.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]