Salah får Afrikamesterskapet på hjemmebane

Presset blir nok ikke mindre på Liverpools superstjerne.

8. jan 2019 kl 12.54 Arild Skjæveland

I utgangspunktet skulle Kamerun være vertskap for sommerens Afrikamesterskap i fotball. Kamerun, som er regjerende mester, skulle arrangere mesterskapet for første gang siden 1972 – men i slutten av november ble det klart at det ikke ble noe av likevel.

En konflikt i den sørlige delen av landet, Boko Haram, og forsinkelser med infrastrukturen ble oppnevnt som grunner fra det Afrikanske fotballforbundet (CAF).

Egypt får det

Tirsdag var det avstemning over hvem som overtar som vertsnasjon, og det var to kandidater. Egypt og Sør-Afrika. Mohamed Salahs hjemland Egypt fikk 16 stemmer, mens Sør-Afrika fikk én. Det melder Kick Off Magazine.

Dermed er får Salah Afrikamesterskapet i sitt hjemland. Det er femte gang de er arrangør. Tidligere har de arrangert i 1957, 1974, 1986 og i 2006.

Afrikamesterskapet spilles fra 15. juni til 13. juli. I den perioden er gjennomsnittstemperaturen mellom 33.9 og 34.7 grader i Egypt.

Flere røde med

Liverpool har flere afrikanske spillere i stallen. Mohamed Salah er Egypts desidert største stjerne, er landslagskaptein og har 39 mål på 62 landskamper.

Sadio Mané er visekaptein for Senegal, og er deres største stjerne. Han har 15 mål på 58 landskamper.

Guinea er også kvalifisert, og der er Naby Keita kaptein. Midtbanespilleren har fem landslagsmål på 33 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]