– Straffesparket var soleklart

Andy Robertson tar sin lagkamerat i forsvar.

14. jan 2019 kl 09.01 Arild Skjæveland

Mohamed Salah ble pepet på av hjemmepublikummet etter at han fikk straffespark i lørdagens kamp mot Brighton. Pascal Gross måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe egypteren, men spesielt i sosiale medier fra andre lags supportere haglet beskyldningene om at toppscoreren i Premier League hadde filmet.

Andy Robertson mener det er ubegrunnet.

– Hver gang det skjer, så ser vi tilbake på det, alle ser på videoen, og du kan slå fast «vel, han kaster seg ikke», sier Robertson til Sky Sports.

– Han er ikke en slik type spiller, legger han til.

Liverpool får straffer igjen

Robertson mener straffesparket på lørdag var soleklart.

– Jeg var på kanten av 16-meteren, og den var soleklar. Dersom folk snakker om at Mo går ned lett, er ikke det rettferdig. Spesielt den mot Arsenal, hvor han ble sparket tre ganger. De klaget likevel på avgjørelsen, og det blir litt desperat, sier Robertson.

De siste ukene har Liverpool fått tre straffespark etter at Salah har blitt hindret. Først mot Newcastle, deretter mot Newcastle og på lørdag mot Brighton.

Mot Arsenal fikk de helrøde to straffespark – det ene etter at Dejan Lovren gikk i bakken på en dødball. Etter å ikke ha fått et eneste straffespark på Anfield på godt over et år, fikk de helrøde tre straffer på hjemmebane på tre dager.

Sky Sports twitret at Liverpool nå har fått fire straffespark siden 1. juledag. Det stemmer – men som statistikkguru Andrew Beasley påpeker, har de helrøde på ingen måter vært bortskjemt med å få sjansen fra 11 meter. De har fått totalt seks straffer i ligaen om vi går tilbake til 1. juledag 2017 – det er halvparten så mange som Crystal Palace.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]