Telefonsamtale med Klopp ble avgjørende for Alisson

Alisson Becker kunne endt opp i andre storklubber i fjor sommer.

30. jan 2019 kl 18.00 Arild Skjæveland

Liverpools sisteskanse var en ettertraktet mann i fjor sommer. Han var sterkt linket til klubber som Real Madrid og Chelsea, men endte til slutt i Liverpool for det som da var en ny rekordsum for en målvakt.

Brasilianeren forteller at Jürgen Klopp var en svært avgjørende faktor for at han valgte Anfield.

– Etter VM begynte jeg å tenke på hva jeg kunne få til her i Liverpool. Jeg begynte å studere klubben, og da ting ble mer offisielt, og Klopp ringte meg, forklarte han hele prosjektet. Det påvirket utvilsomt avgjørelsen min, sier han i et intervju med BT Sport.

– Åpenheten hans er det som gjør han er som han er. Han er lidenskapelig om fotball, og har et stort ønske om å vinne, og å vinne titler. Han ble mester med Dortmund og kom til finalen i Champions League. Han gjorde det samme her. De kunne ikke vinne den tittelen, men han er en veldig lidenskapelig mann, sier Becker om sin manager.

Så ikke Champions League-finalen

13:
13:  Alisson har holdt nullen i 13 ligakamper denne sesongen. Det er mest av alle.

26-åringen forteller at han droppet å se Champions League-finalen. Liverpool var laget som slo ut hans daværende lag AS Roma i semifinalen.

– Jeg så ikke kampen! Det var en viktig kamp å se, men vi hadde kommet så langt med Roma at det ble for frustrerende å se på. Noen av oss bestemte oss fordroppe det. Jeg forberedte meg til VM på den tiden, så jeg var trolig på trening og endte opp uten å se den.

Brasilianeren blir spurt om måten Klopp feirer på.

– Han mister det helt når han feirer, og alle ser det. Han feirer alle mål på samme måte, samme om det er det første, andre, tredje, fjerde eller femte målet. Han feirer likt – men kan faktisk feire det femte målet mer enn det første!

– Da han løp på banen mot Everton var det selvsagt stort, fordi det var et lokaloppgjør og målet kom i siste minutt. Jeg tror alle ønsket å miste det der og da, og selv jeg ble sjokkert da jeg så ham. Det var strålende. Dett var ikke så bra at han måtte betale en bot, men jeg tror det var verdt det, sier han.

Nytt møte med Leicester

Da Liverpool og Leicester møttes 1. september på King Power Stadium, var det første gang Alisson slapp inn et mål. Det skjedde i hans fjerde offisielle kamp – og det kom etter at han gjorde en tabbe da han skulle vende bort en angriper.

– Jeg håndterte feilen bra, og beholdt selvtilliten. I noen tilfeller tok jeg litt mindre risiko enn det jeg hadde gjort i den kampen. Jeg jobbet med å ikke ta det så langt. Det er bra å ha selvtillit, men en keeper må alltid være påskrudd og et skritt foran, sier han.

Liverpool - Leicester spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]