– Utmattelse er bare noe man har i hodet

Dejan Lovren om den viktigste lærdommen fra Arsenal-kampen, det tette kampprogrammet og stoppermakkeren.

2. jan 2019 kl 17.01 Arve Vassbotten

Sammen med Virgil van Dijk i midtforsvaret har Dejan Lovren være med å vunnet mot både Manchester United, Wolverhampton, Newcastle og sist 5-1 mot Arsenal i desember. Han mener det var spesielt en ting som var verdt å ta med seg fra storseieren rett før nyttår.

– Selv da de scoret det første målet endret det ikke noe for oss, og det er en av de viktigste tingene vi gjorde i kampen. Vi har ikke ligget under 1-0 mange ganger på Anfield, så det var noe nytt for oss, og vårt svar var brilliant, sier Dejan Lovren til Liverpoolfc.com.

– Det vil absolutt hjelpe oss framover. Det vil forhåpentligvis ikke være mange kamper der vi havner under, men vi trenger å være forberedt på alt. Vi gjorde det flere ganger sist sesong, og jeg tror Liverpool er ganske kjente for comeback. Vi har lært fra våre feil, og kommet sterkere tilbake. Jeg ser bare at vi kan forbedre oss enda mer, sier kroaten.

– Litt friskere bein

Selv med et hardt kampprogram vil ikke Lovren være med på at påkjenningen har vært for stor for Liverpool-spillerne.

– I tidligere i år har det vært veldig tøft. Sist sesong var det spesielt tett mellom kampene. Nå har vi litt mer tid, men det endrer ikke noe. Vi har en stor tropp, en tropp manageren har ønsket fordi han vet at i denne perioden trenger man å ta så mange poeng som mulig, og bruke alle spillerne.

Lovren får også spørsmål om han føler seg bedre siden han har spilt mindre denne sesongen. 10 kamper fra start er alt han har fått så langt, mens Virgil van Dijk står med 26.

– Ja, jeg har litt friskere bein selvsagt, men det gjelder alle som er klare for å kjempe og spille for laget. Det er ikke noen utmattelse, utmattelse er bare noe man har i hodet. Det er noe man må forstå, og det handler om å ha karakter for oss.

Vanskeligste perioden å komme inn

Det er nå ett år siden Virgil van Dijk kom til klubben for 75 millioner pund i januar 2018.

– Det har vært et brilliant år for ham. Han kom inn på vinteren, som er den vanskeligste perioden for spillere å tilpasse seg raskt i og han klarte å gjøre det utrolig bra. Han klarte å komme til en Champions League-finale, og har hatt en fantastisk start på denne sesongen, og han vil være her i mange år.

Lovren mener han ikke trenger å endre så mye på hvordan han spiller utifra hvem han har som makker i midtforsvaret.

– Det er ikke så mange forskjeller, det handler mer om individuelle ferdigheter, slik som Virgil har. Men det er ikke bare han, alle har sin egen stil, både Joe Gomez, Joël Matip og meg selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]