– Vi hadde fortjent ett poeng

Georginio Wijnaldum er skuffet over at Liverpool ikke fikk med seg noe fra kampen på Etihad Stadium.

4. jan 2019 kl 08.48 Einar Kvande

Georginio Wijnaldum er opptatt av at Liverpool-spillerne ikke må henge med hodet etter 2-1 tapet for Manchester City på Etihad Stadium. Dette var sesongens første Premier League-tap for Liverpool, og City reduserte dermed avstanden til Jürgen Klopps mannskap til fire poeng.

– Jeg synes vi gjorde nok til at vi fortjente ett poeng fra kampen, og vi kunne også ha vunnet den, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Vi var ganske uheldige med sjansene våre. Nå må vi bevare den sevltilliten vi har, og forsøke å vinne neste kamp, legger nederlenderen til.

– City klarerte godt i forsvar, og vi straff stolpen. De hadde også to eller tre sjanser til, så dette kunne ha gått begge veier. Vi kunne både vunnet, spilt uavgjort og tapt denne kampen, slik vi gjorde. Vi var uheldige til slutt, og de vant kampen.

Enorme sjanser

Liverpools to enorme sjanser etter 18 minutter ble et samtaleemne etter kampen. Først skjøt Sadio Mané i stolpen, før John Stones og Ederson nær klønet det til ved å score selvmål, men Stones klarte å få ballen vekk med et nødskrik før den var helt over mållinjen.

– Vi visste dette ville bli en vanskelig kamp, hvor vi måtte gi alt for å vinne. Vi har vært heldig i noen kamper denne sesongen hvor vi har fått mål, men i kveld synes jeg vi var ganske uheldige med de sjansene vi hadde. Slik er fotballen.

Vi har ikke brukt energi på å studere tabellen tidligere, og vi skal ikke begynne med det nå.Georginio Wijnaldum

– Noen ganger spiller du kamper hvor du har god uttelling på sjansene, og scorer på hver mulighet du får, mens du andre ganger ikke gjør det. Nå må vi bevare selvtilliten og vinne neste kamp.

17 kamper igjen

Faktum er at Liverpool fortsatt leder Premier League med fire poeng når 17 kamper gjenstår.

– Vi forsøker å ikke se på tabellen, hvordan vi ligger an og hvor stor avstanden ned er, for vi kan kun kontrollere våre egne kamper. Vi kan ikke påvirke resultatene i andre kamper. Så vi konsentrerer oss kun om oss selv, og forsøker å vinne våre kamper. Vi forsøker å gi alt, og så får vi se hvordan vi ligger an når sesongen er over, sier Wijnaldum.

– Vi har ikke brukt energi på å studere tabellen tidligere, og vi skal ikke begynne med det nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]