– Vi kan ikke prate om å vinne ligaen hele tiden

Jürgen Klopp innrømmer at det ville vært spesielt om laget hans vant ligaen, men det er ikke noe han vil prate om i januar.

3. jan 2019 kl 11.21 Einar Kvande

Liverpools første kamp i 2019 blir toppoppgjøret i Premier League mot Manchester City. Foran kveldens kamp på Eithad har de røde spilt 20 kamper uten å tape. Med seier i kveld vil Liverpool ha ti poengs ledelse på City og ni på Tottenham. Unngår Jürgen Klopps lag tap betyr det 11 bortekamper i ligaen på rad uten tap, noe som er klubbens beste rekke av bortekamper siden 1989.

– Det ville vært veldig spesielt å vinnne ligaen, det er sikkert, men det er ikke noe vi må prate om hele tiden. Du prater ikke om det i januar, slår Jürgen Klopp fast til Liverpool Echo.

– Du kan ikke vinne ligaen i januar, februar, mars eller april. Det ville ha vært sprøtt. Og du kan ikke konstant prate om det som skjer i mai. Dere må roe dere ned. Seriøst. Dersom dere skriver den beste artikkelen nå, og ikke i mai, om det skjer, vil det se dårlig ut, for det er i mai dere skal levere det beste. Ta ett steg om gangen, og alt vil gå bra.

Ønsker å skrive historie

Klopp er veldig opptatt av at hans lag skal skrive sin egen historie.

– Jeg stoler 100% på dem, men du føler deg aldri sikker. Jeg vil ikke være selvsikker og si at vi vil levere varene igjen i kveld. Det er alltid et åpent spørsmål. Jeg har spilt fotball selv. Jeg vet hvordan dette fungerer.

– Vi har sjansen til å vinne en ny kamp. Og det skjer ikke på grunn av de fire foregående vi har spilt. Vi er alle i denne situasjonen. Vi har alle den samme holdningen.

Manchester City v Liverpool på Etihad spilles torsdag 3. januar klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]