50 ligamål på 100 kamper for Mané

– Dette er grunnen til at man aldri gir opp, sier han etter Leicester-kampen.

6. okt 2019 kl 10.36 Marius Rabben

I jubileumskampen var det Sadio Mané som ga Liverpool ledelsen etter en utsøkt pasning av James Milner fem minutter før pause.

27-åringen nølte ikke da han i stor fart fikk sjansen foran The Kop og satte ballen bestemt ned i hjørnet.

– Assisten var bare helt utrolig, sier Mané med et smil etter kampen.

– Gir meg vanligvis aldri slike pasninger!

– Jeg forventet ikke at han skulle se meg, for vanligvis gir han meg aldri slike pasninger! Det var en helt strålende assist av Milner, og jeg forsøker bare å avslutte hver gang.

– Heldigvis ble denne satt i mål, og jeg er glad for å score, spesielt etter at vi endte opp med de tre poengene, forteller han til klubbens nettside.

Tangerte Sturridge

Med 50 scoringer for de røde i Premier League har Mané dermed like mange som Daniel Sturridge klarte ikledd Liverpool-drakt.

Og nå er det kun åtte røde som står med flere nettkjenninger i Premier League. I stigende rekkefølge er det:

Roberto Firmino, Dirk Kuyt (begge med 51), Mohamed Salah (58), Fernando Torres (65), Luis Suárez (69), Michael Owen (118), Steven Gerrard (120) og Robbie Fowler (128).

MÅLMASKIN:
MÅLMASKIN:  Liverpools nummer 10 er lagets toppscorer denne sesongen, og nå er det kun åtte andre røde som har flere Premier League-mål.

Totalt har Mané nå 67 mål som Liverpool-spiller, hvorav altså 50 i ligaen og 17 i Champions League. Han har spilt 134 kamper for klubben.

Overtidsseieren over Leicester er noe senegaleseren beskriver som emosjonelt etter en fysisk krevende periode med sju kamper på tre uker.

– Betyr ingenting hvor slitne vi er

Og man så at dette betød mye: Idet Milner satte straffesparket som Mané skaffet i mål, falt angriperen ned på alle fire og jublet. Liverpool har nå tangert klubbrekorden med seier i alle de åtte første ligakampene denne sesongen.

– For å være ærlig så synes jeg dette var en veldig, veldig tøff kamp. Vi visste det på forhånd og forventet det, forklarer han.

BLE FELT:
BLE FELT:  Mané skaffet straffe da Marc Albrighton taklet ham på overtid.

– Etter Champions League (mot gamleklubben RB Salzburg) kom vi til denne intense kampen. Men dette er normalt i Premier League, og vi må forvente det hele tiden.

– Til syvende og sist er de tre poengene det viktigste. Det betyr ingenting hvor slitne vi er, sier Mané.

– Helt fortjent seier

Liverpools toppscorer – åtte totalt denne sesongen, hvorav fem i ligaen – er ikke i tvil om at trepoengeren var fortjent selv om Leicester skapte spenning med sin sene utlikning.

– Noen ganger er det ikke enkelt å ha kontroll på kampen, for Leicester er et veldig, veldig bra lag og skapte mye trøbbel for oss. De utliknet, men dette er grunnen til at man som lag aldri gir opp.

– På tampen fikk vi straffespark. Vi må bare si at vi vant denne kampen helt fortjent, understreker Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]