– Alt gikk mot oss, men vi tapte ikke

Jürgen Klopp var ikke fornøyd med at VAR godkjente Manchester United sin scoring på Old Trafford, men prøvde likevel å se lyst på kampen.

20. okt 2019 kl 20.31 Odd Sindre Tonning

Det ble en høydramatisk kamp på Old Trafford da Liverpool seiersrekke på 17 kamper i Premier League ble brutt etter at lagene delte poengene i Manchester.

– Det var et soleklart frispark

Og kampen ble ikke fri for kontroverser. I den første omgangen sendte Marcus Rashford hjemmelaget i føringen etter at Manchester United straffet Liverpool på en kontring.

Men i forkant av målet ble Divock Origi felt på midtbanen, og Jürgen Klopp mente tydelig at han skulle hatt frispark og at målet burde blitt annullert.

Vi fortjente uten tvil poenget vi fikk, etter at de scoret et mål der vi skulle hatt et frispark på midtbanen. Det var et soleklart frispark, uten tvil, sa Jürgen Klopp etter kampen.

– Problemet er at dommeren lar spillet gå fordi vi har VAR, og så ønsker ikke VAR å gå inn og overstyre avgjørelsen til dommeren. For meg var det klart. Jeg roet ned benken fordi jeg var sikker på at målet ville bli annullert.

Forseelsen ble vurdert av VAR, men de kom frem til at dommer Martin Atkinson ikke hadde gjort en grov feil, og at de dermed ikke hadde noe de skulle sagt i situasjonen.

Problemet er at dommeren lar spillet gå fordi vi har VAR, også ønsker ikke VAR å gå inn og overstyre avgjørelsen til dommeren.Jürgen Klopp

Noen minutter senere, like før pause, ble VAR involvert igjen, denne gangen etter at Sadio Mané trodde han hadde utlignet. Men ballen traff senegaleseren i hånden når han tok den imot, og målet ble annullert.

– Mer eller mindre alt gikk mot oss. Vi fikk et mål annullert, VAR gjorde ingenting når vi slapp inn et mål, men vi tapte likevel ikke. Det er greit for meg, men forestillingane vår var ikke god nok, og jeg ønsker å se at vi spiller mye bedre fremover, sa Klopp.

Ble helten fra benken

Det så lenge ut til at Manchester United skulle klare å kontrollere inn en seier på Old Trafford, da Liverpool slet med å skape sjanser gjennom kampen.

Men sent i den andre omgangen dukket plutselig innbytter Adam Lallana opp på bakerste stolpe, og satte ballen enkelt i nettet bak David De Gea, og sørget for poengdeling med sin første scoring siden han scoret 3-0-målet mot Middlesbrough tilbake i mai 2017.

– For en fantastisk historie. Denne uken hadde jeg en lenger samtale med Lallana, så kanskje vi burde ha lange samtaler med ham hver uke, så kan han score når helgen kommer, sa Klopp etter kampen.

ENDELIG:
ENDELIG:  Lallana breisider her inn sitt første mål for Liverpool siden mai 2017.

– Innbytterne hadde en stor påvirkning på kampen. Vi måtte bli mer kreative, og disse guttene er naturlig gode på det, sa Klopp, og siktet til Lallana og Alex Oxlade-Chamberlain.

Men selv om det ble en opptur på slutten av kampen, som sørget for at Liverpool fortsatt er ubeseiret så langt denne sesongen, så var ikke Klopp helt fornøyd med kampen.

– Vi må innrømme at dette ikke var den beste dagen i våre liv. Men vi fikk fortsatt ett poeng, og vi fortjente det poenget, sa han.

– Det er Manchester United borte, vi spilte ikke på vårt høyeste nivå, men vi tapte ikke. Nå ser vi fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]