– Alt ligger til rette for at vi skal kunne ha suksess fremover

– Vi trenger ikke å sammenligne oss med andre fotballklubber, sier Peter Moore.

15. okt 2019 kl 13.12 Arild Skjæveland

I dag er det ni år siden Liverpool FC ble kjøpt av Fenway Sports Group. Peter Moore kom med på laget i februar 2017, og er klubbens daglige leder.

Han mener at LFC nå er i en posisjon der de ikke trenger å sammenligne seg med andre.

– Effekten globalt med å ha vunnet Champions League seks ganger, i tillegg til alle våre berømte triumfer tidligere, fortsetter å forbedre hva folk tenker om Liverpool Football Club. Fra et prestisjeperspektiv, handler det om å få oss tilbake dit vi en gang var. Det vi liker å kalle «European royality» - så virkningen er veldig stor, sier han i et intervju med Press Association.

– Vi er fornøyd med Liverpool Football Club som helhet, og sammenligner oss ikke med noen annen fotballklubb. Det er en rekke flotte fotballklubber i denne verden og rundt om i verden.

Alt ligger til rette

Moore mener at alt ligger til rette for at klubben vil kunne ha suksess også i årene fremover.

– Det Liverpool må gjøre, er å bringe en manager i verdensklasse - som vi har. En stall i verdensklasse, som vi har. Spille spennende fotball på Liverpool-måten, med «pass and move», og hente spillere som tiltrekker seg publikum uansett hvor de kommer - og det har vi gjort, sier han.

– Vi må bygge økonomisk stabilitet her i klubben - det har vi gjort - og alt dette gir oss mulighet for suksess fremover.

– Det handler ikke om å sammenligne oss med noen andre, sier han i intervjuet.

Byens største turistattraksjon

Moore mener at Liverpool FC er en større turistattraksjon for Liverpool by enn The Beatles.

– Jeg snakker mye om det lokalt hjerte. Det er global puls, men her kommer det lokale hjertet først. Dette er en utrolig unik by på så mange forskjellige måter, og fotball har en enorm rolle å spille i denne byen.

– Som fotballklubb i 2017/18-sesongen, sørget vi for £494 millioner av det som er kjent som brutto verdiøkning for denne byen, med folk som besøkte byen, brukte restauranter, hoteller og transport. Det er også 5.400 jobber i nord-vest som er avhengig av Liverpool Football Club. Fra det perspektivet fortsetter vi å bidra til inntekter og vekst for denne byen.

– Vi er den største turistattraksjonen i byen Liverpool. Samtidig er det en tøff by, og noen av de fattigste områdene i Storbritannia har postnummer her, og spesielt rundt vårt stadion. LFC tar sitt samfunnsansvar veldig alvorlig, og vi reinvesterer millioner av pund for å forsikre at vi lever opp til det vi trenger å gjøre for å hjelpe tilbake til samfunnet som hjelper oss så mye, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]