Bare sju spillere har flere målgivende i Premier League

James Milner nærmer seg Steven Gerrard.

8. okt 2019 kl 21.09 Arild Skjæveland

Liverpools store veteran, James Milner, har spilt 523 kamper i Premier League. Han er fyller ikke 34 år før i januar, og har nok planer om å spille i noen år til.

Han har bare seks spillere foran seg på listen over spillere med flest kamper. Gareth Barry har flest med 653, foran Ryan Giggs som stoppet på 632.

For å finne neste spiller på topplisten som fortsatt er aktiv i Premier League, må vi helt ned til Leighton Baines på 34. plass. Han har spilt 412 kamper i ligaen. Se listen her.

Kun sju med flere målgivende

Milner har spilt i de fleste posisjoner på banen. Han har rekorden for antall målgivende i en Champions League-sesong, da han hadde ni assist i 2017/18-sesongen.

Da Liverpool slo Leicester City 2-1 på lørdag holdt han ikke bare hodet kaldt og satte inn det avgjørende straffesparket fem minutter på overtid - han hadde også den målgivende pasningen til Sadio Manés åpningsmål.

Det er bare sju spillere som har flere målgivende enn Milner i Premier League-historien. Milner har 84. Den eneste spilleren som fortsatt spiller i ligaen og ligger foran han på listen, er hans tidligere lagkamerat David Silva i Manchester City. Opp til Steven Gerrard er det nå åtte assist.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]