Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

16. okt 2019 kl 23.20 Hans Christian Boge-Fredriksen

Grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria vil UEFA vurdere å flytte finalen ut av landet.

Finalen skal egentlig spilles på Atatürk Olympiastadion – der den minneverdige finalen i 2005 ble spilt. Stadion ble valgt foran Benficas hjemmebane Estádio da Luz i Lisboa.

Liverpool spilte også i Istanbul så sent som i august, da de slo Chelsea i UEFA Supercup-finalen. Den kampen ble spilt på Besiktas sin stadion Vodafone Park Stadium.

Feiret med militær hilsen

Forrige uke begynte Tyrkias militære aksjoner i Syria, og i landslagspausen feiret Tyrkias spillere med å gjøre en militær hilsen da de scoret mot både Albania og Frankrike. Dette ga dem masse kritikk.

Landslaget publiserte også et bilde på Twitter der spillere og støtteapparatet gjorde den samme helsingen. Bildet fikk teksten «dedikerer seieren til Tyrkias modige soldater og martyrer».

Grunnet militæraksjonene i Syria skrev Italias idrettspresident Vincenzo Spadafora til UEFA, og lurte på om de var passende å la Tyrkia være vertskap for en av de største fotballkampene i verden.

«Vi vet alle at seriøsiteten som skjer i Syria ikke vil løses gjennom dette (å fjerne Tyrkia som vertskap for Champions League-finalen), men vi er alle klar over viktigheten (politisk, media, økonomisk, kulturelt) som tilhører en av de viktigste sportsbegivenhetene i verden», skriver Spadafora.

UEFA har ikke kommentert brevet enda, men situasjonen skal bli evaluert når styret skal møtes neste gang i Desember.

Dermed kan det hende at Liverpool ikke får en drømmeprise i Istanbul.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]