Det er 7 millioner Fantasy-spillere i verden - en tidligere Liverpool-spiller er nå i ledelsen

– Det er galskap, sier Nick Tanner.

8. okt 2019 kl 09.58 Arve Vassbotten

Nick Tanner spilte tilsammen 59 kamper for Liverpool mellom desember 1989 og desember 1992, og var en del av troppen som vant seriemesterskapet for Liverpool sist gang.

Nå gjør han seg bemerket på en helt annen arena, nemlig med Fantasy Premier League. Per nå ligger han på topp blant nesten 7 millioner «managere» verden over.

Etter Liverpools jubelhelg gikk han fra fjerde- til førsteplass. Hele 587 poeng har han hentet inn så langt.

– Det er galskap, sier Nick Tanner til The Athletic.

– Å lede foran nesten sju millioner mennesker er en herlig følelse. Jeg snakket med min gamle venn fra Liverpool, Mike Marsh, og han sa: «hvordan i alle dager er du nummer 1 i verden?» Vi lo av det, sier Tanner.

«Winorloseonthebooze»

Han sier han spilte første gang sist sesong, men at det da gikk så dårlig at han ga opp. Denne gangen var det penger på spill. 25 venner gikk inn med 10 pund hver i premiepotten, og da satte Tanner seg inn i reglene.

På Tanners lag «Winorloseonthebooze» er nå Brightons keeper Mathew Ryan, Martin Kelly (Crystal Palace), Lewis Dunk (Brighton) og John Lundstram (Sheffield United), Raheem Sterling (Manchester City), Sadio Mané (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Mohamed Salah (Liverpool) og Todd Cantwell (Norwich), Tammy Abraham (Chelsea) og Teemu Pukki (Norwich).

– Hver fredag setter jeg meg ned, tar noen øl og sjekker ut hvem som er skadefri og velger laget mitt.

– Uansett hva som skjer med Fantasy Fotball framover, vil jeg ikke ta det for seriøst og jeg vil fortsette å nyte det. Seier eller tap, uansett åpner jeg en øl, sier Tanner.

PS! I Liverpool supporterklubb sin liga på Fantasy (LFCSCN), er det nå Johan Mack som leder med 536 poeng, foran Sunny Singh og Jørgen Nyhus, som begge har 530 poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]