– Det er noe som ikke stemmer i City

Gary Neville mener at Liverpool nå er klare favoritter til å vinne ligatittelen.

7. okt 2019 kl 12.01 Arild Skjæveland

Det er fortsatt tidlig, og 90 poeng å spille om i Premier League. Det er bare spilt åtte ligakamper, men etter det som har vært en fantastisk helg for Liverpool, er avstanden fra førsteplassen ned til Manchester City på andreplass nå åtte poeng.

Det var tema på Sky Sports søndag kveld, etter at Newcastle hadde slått Manchester United. Sky Sports-ekspert Gary Neville mener det er noe som ikke stemmer i Pep Guardiolas lag denne sesongen. Han mener at Liverpool nå er klar favoritt til å vinne ligaen.

– Jeg tror ikke de vil tape tittelen nå. Det er 30 kamper igjen, men jeg jobbet på Evertons kamp mot City i forrige uke, og det er noe som ikke stemmer hos City. Det er noe som er feil. De har satt en så høy standard, og det stemmer ikke i forsvar, sier den tidligere Manchester United-backen.

– De slipper til sjanser. Forrige sesong og året før så kom du ikke til sjanser, sier han.

Uten midtstopperne fra forrige sesong

Vincent Kompany gikk til Anderlecht som spillende manager, og Aymerick Laporte er nå langtidsskadet. De to var Citys foretrukne stopperduo forrige sesong.

– Det stemmer ikke for dem, og de er ikke som de var tidligere. De har satt en så høy standard, og Liverpool var et hårstrå unna å matche den standarden forrige sesong, så dersom City slipper seg ned… Jeg må si, det å ikke erstatte Kompany, og nå skaden på Laporte - det er et stort problem for dem, og de ser sårbare ut. City har ikke vist sårbarhet på to år.

– Nå er de sårbare, og lag vil tro at de kan slå dem. Everton hadde en mulighet forrige uke, men vant ikke fordi noe av Citys spill var fantastisk - men de hadde en sjanse. Liverpool er definitivt store favoritter, men dersom Virgil van Dijk eller Mohamed Salah blir skadet, kan det fort snu seg igjen. Det er lenge igjen, men de er klare favoritter nå, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]