Jürgen Klopp om Liverpools unggutter:– Du må nesten være født i Liverpool for å gjøre det

Liverpools manager om Curtis Jones, Caoimhin Kelleher, Neco Williams, Sepp van den Berg og Harvey Elliott.

31. okt 2019 kl 08.58 Torbjørn Flatin

Ingen hadde et større glis på Anfield enn Jürgen Klopp, da hans lag preget av spillere som ofte sitter på benken og lovende unggutter kjempet seg tilbake fra 1-3 og 2-4 til å spille 5-5 mot Arsenal i 4. runde av ligacupen og så vinne straffespark-konkurransen foran The Kop. Det avgjørende straffesparket satt inn av den 18-årige Curtis Jones.

Ingen problemer med selvtillit

– Du må nesten være født i Liverpool for å gjøre det, mente Klopp etter kampen om iskalde Curtis Jones som med to stegs tilløp sendte ballen inn via stolpen.

– Det var ikke min idé. Da jeg så oppsette den siste gangen, da var Divock nummer fem og Curtis nummer fire. «Javel, da har de byttet», – tenkte jeg bare. Curtis har ingen problemer med sin selvtillit.

– Trolig var han skuffet over ikke å få starte, men det som er viktig er at du er fokusert når du er ute på banen. Gutter som dette, helt spesielle gutter, de har 95 eller 96 prosent positive opplevelser i sine karrierer inntil de møter realiteten med voksenfotball. Jeg kan ikke forandre den verden, men jeg kan prøve å forberede dem så godt som mulig. Hvis han var skuffet, som er menneskelig, da viste han det ikke på banen og det er det som teller.

Vanskelig for unge forsvarsspillere

– Jeg er virkelig glad på vegne av Caoimhin at han reddet den straffen. Caoimhin var utpå der i 90 minutter, slipper inn fem mål, men kan ikke gjøre stort mer i de fleste situasjonene. Kanskje den andre scoringen, jeg er ikke sikker, og den første var vel offside.

– Sepp van den Berg spilte en utrolig kamp. Når du mister ballen hvor vi mistet den, da er det vanskelig å forsvare seg på kontringer. Da er det ikke lett å være midtstopper og være med å slippe inn fem, men han holdt seg hele tiden på skinnene, spilte fotball, passet ballen og alt dette. Det er det viktigste og jeg likte virkelig det.

– Neco spilte også en utrolig kamp og sørget for den målgivende til Divock (som ga 5-5).


Spilte ikke som en 16-åring

– Det er lett å bli overbevist om han når du ser han trener, forklarer Jürgen Klopp om Harvey Elliott. – Han er et eksepsjonelt talent og han er også en hyggelig gutt. Å se hvordan han oppildnet publikum ved cornere…

– Det var et par øyeblikk i kveld hvor jeg ble virkelig beveget, noe som er cool. Da jeg allerede var tilbake i garderoben og så på TV-skjermen, da holdt han fortsatt på med sin seiersrunde.

- Ja, han spilte virkelig bra, ikke som du forventer at en 16 år gammel gutt skal spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]