– Forsøkte bare å beholde roen

Med enormt press på overtid fikk Milner det til å se enkelt ut.

5. okt 2019 kl 19.48 Marius Rabben

33-åringen bredsidet bestemt inn 2–1 foran Anfield Road End og sørget for at Liverpool nå har vunnet alle de åtte første ligakampene.

Det har ikke rødtrøyene klart i Premier League før. Gjennom klubbhistorien har Liverpool gjort det én gang før – tilbake i 1990/91-sesongen.

– Jeg forsøkte bare å beholde roen i den situasjonen og fokusere på hva jeg skulle gjøre, sier James Milner til LFCTV etter kampen.

Nervepirrende

Det var ekstra nervepirrende da VAR skulle dobbeltsjekke situasjonen, og Milner ble stående og vente før han kunne skyte.

– Det ble litt venting der. Jeg tenkte bare på hva som skulle skje, gjentar Milner.

– Først handlet det om straffen ville bli stående eller ei. Det er åpenbart en ny erfaring fordi tidligere har det enten bare blitt blåst eller ikke. Så det var annerledes, men jeg prøvde bare å forholde meg rolig og konsentrere meg om det jeg skulle gjøre.

– Nå er vi bare glade for å ha vunnet, sier han.

– Så slitne ut

Leicester, under Brendan Rodgers’ ledelse, gjorde det vanskelig med James Maddisons scoring etter at vertene hadde sløst vekk mange store sjanser gjennom oppgjøret.

At dette var lagets sjuende kamp på tre uker var også tydelig utover i 2. omgang, med en del slurv og flere trøtte bein.

– Det er et bra lag, så vi visste det ville bli tøft. Vi så ganske slitne ut i 2. omgang, men fant veien til en ny seier.

– Dette viser karakteren vi har i stallen, forteller Milner.

– Prøvde bare å kopiere Robertson!

Midtbanemotoren var også direkte involvert i kampens første scoring, da han spilte en eminent stikker til Sadio Mané i bakrommet.

Alene med keeper var senegaleseren nådeløs.

– Vi vet hvor hurtig han er, fortsetter Milner, som slo den målgivende pasningen fra et godt stykke inne på egen halvdel – med venstrefoten.

Milner sier han er inspirert av Andy Robertson.

– At jeg har spilt venstreback tidligere hjalp nok. Og at jeg har sett Robbo gjøre det. Dette var omtrent fra den posisjonen, og jeg prøvde egentlig bare å kopiere Robbo!

– Slik storlag gjør det

Nå står Liverpool med 24 poeng, og har et forsprang på 8 poeng til Manchester City før de skal i aksjon mot Wolves søndag.

Inkludert forrige sesong har Jürgen Klopps mannskap nå vunnet utrolige 17 (!) ligakamper på rad.

– Storlag gjør det alltid sånn, de holder det gående helt til sist slutt. Når du ikke har hatt din beste kamp, eller når ting i kampen ikke har gått din vei, må du bare holde det gående og finne en åpning for å vinne, sier Milner.

– Vi har gjort det en rekke ganger. Noen ganger er det litt flaks inne i bildet, men man tvinger frem egen flaks, noe de beste lagene alltid ser ut til å klare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]