Går for gull i VM

Ki-Jana Hoever reiser nå til Brasil, hvor han skal forberede seg til U17-VM med Nederland, et mesterskap han ønsker å gå helt til topps i.

21. okt 2019 kl 16.46 Odd Sindre Tonning

Forrige gang Verdensmesterskapet for U17-landslag ble arrangert var Rhian Brewster med på å vinne. Nå ønsker lagkamerat Hoever å gjøre det samme.

– Målet vårt er å vinne

Han reiser nå til Brasil, hvor mesterskapet skal gå av stabelen mellom 26. oktober og 17. november.

– Det er stort å få reise hele veien til Brasil og spille kamper der borte på gode arenaer. Jeg håper mange kommer og ser på og heier oss frem, sier unggutten til Liverpoolfc.com. Og landets mål er klinkende klart

– Målet vårt er å reise dit og vinne. Vi har troen på at vi kan gjøre det.

STORE AMBISJONER:
STORE AMBISJONER:  Hoever har ambisjoner om å løfte nok et trofé med Nederland, slik de gjorde det da de gikk helt til topps i U17-EM tidligere i år. Her fra frinalen mot Italia, som Nederland 4-2.

Hoever sitt Nederland åpner mesterskapet natt til mandag, norsk tid, når de møter Japan på Estádio Kléber Andrade. Der kan spillerne forvente temperaturer mellom 20 og 30 varmegrader, noe som vil være en litt annen opplevelse enn de ti gradene Hoever er vant med fra Merseyside.

– Vi dro tidlig, en uke før den første kampen. Vi trenger å finne oss til rette og bli vant med været der borte. Det er vanskelig for oss, men dersom vi holder konsentrasjonen oppe i 90 minutter, så kan vi gjøre det, sier Hoever.

Vil gjøre klubben stolt

I tillegg til Japan, møter Nederland også USA og Senegal i gruppespillet, hvor de to beste lagene vil være klare for utslagsrundene, mens også de fire beste treerne går videre. Og de unge guttene fra Nederland kommer til å ha nasjonen sin i ryggen gjennom mesterskapet, ifølge Hoever.

– Dette er en stor greie i Nederland. Det er veldig mange som ser på. Og dersom du vinner, eller kommer langt i mesterskapet, så får man naturligvis mye oppmerksomhet, sier han, og legger til at han også ønsker å gjøre klubben stolt gjennom mesterskapet.

– Jeg reiser ikke bort dit bare for meg selv. Jeg reiser for å vinne dette med laget, og for å representere Liverpool. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne dette med guttene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]