Henderson og England gikk på sitt første kvalik-tap siden 2009

Etter 43 strake kamper uten tap i kvalifiseringskamper ble England beseiret av Tsjekkia.

11. okt 2019 kl 22.34 Hans Christian Boge-Fredriksen

Før oppgjøret mot Tsjekkia hadde ikke England tapt en kamp i EM- eller VM-kvalifisering siden tapet for Ukraina 10. oktober 2009.

Etter 43 kamper ubeseiret røk den statistikken da Tsjekkia snudde og vant 2-1 på hjemmebane.

Snudde i Praha

Det startet så bra for England, som fikk straffe allerede før fire minutter var spilt da Raheem Sterling ble tatt. Harry Kane var som oftest sikker fra ellevemeteren, og ga England ledelsen.

Etter at kampen på Wembley mellom de to lagene endte med 5-0-seier tidligere i år, tenkte nok de fleste at England skulle cruise inn til til nok en komfortabel seier etter at de fikk en drømmestart på kampen.

Slik gikk det ikke, for Jakub Brabec headet inn utligningen på corner allerede fire minutter etter Kanes straffescoring.

Det så ut som kampen skulle ende med poengdeling, men fem minutter før slutt dukket den tidligere Tromsø-spissen Zdenek Ondrasek opp og sørget for at Tsjekkia hadde snudd kampen.

England klarte aldri å svare, og tapet for laget 40 plasseringer svakere plassert på FIFA-rankingen var et faktum.

Tsjekkia tar seg dermed opp 12 poeng, som er det samme som England, men engelskmennene har en kamp mindre spilt.

Jordan Henderson spilte hele kampen for England, og pådro seg et gult kort på overtid. Trent Alexander-Arnold og Joe Goemz kom aldri inn fra benken.

To unggutter i aksjon

I tillegg til Henderson, spilte to andre Liverpool-spillere landskamper fredag kveld.

Rhian Brewster ble byttet inn til pause da England U21 spilte privatlandskamp mot Slovenia U21. Brewster kom inn på 1-0 til England, som senere ble til 2-0. Men kampen var på ingen måte over, for Slovenia slo knallhardt tilbake og på langt på overtid utlignet de.

Ki-Jana Hoever fikk 71 minutter for Nederland U18 i 3-2-seieren over Belgia. Kampen var en oppkjøringskamp før U17 VM i Brasil som spilles fra 26. oktober til 17. november.

Sepp van den Berg satt på benken hele kampen da Nederland U19 kjørte over Latvia med 8-2 i kvalifisering til U19 EM.