I City-leiren er de alt annet enn fornøyd med juleprogrammet

Manchester City-sjef har kommet med en uttalelse.

17. okt 2019 kl 19.44 Arild Skjæveland

Torsdag kom endelig kampoppsettet for desember og januar, seks dager forsinket. Det betyr at vi endelig fikk svar på hvordan oppsettet blir i julen.

For Liverpools del, skal de fly tilbake til Merseyside etter å ha deltatt i VM for klubblag i Qatar, der de spiller finale eller bronsefinale 21. desember.

Liverpools oppsett:

Torsdag 26. desember kl. 21.00: Leicester City - Liverpool
Søndag 29. desember kl. 17.30: Liverpool - Wolverhampton
Torsdag 2. januar kl. 21.00: Liverpool - Sheffield United

Manchester City sitt juleprogram er slik:

Lørdag 21. desember kl. 18.30: Manchester City - Leicester
Fredag 27. desember kl. 20.45: Wolverhampton - Manchester City
Søndag 29. desember kl. 19.00: Manchester City - Sheffield United
Onsdag 1. januar kl. 18.30: Manchester City - Everton

Liverpool skal altså ta imot et Wolverhampton-lag som har spilt hjemmekamp mot City under 40 timer tidligere. Jürgen Klopp får altså 24 timer mer til å forberede seg til kampen, enn det Nuno og Wolves får.

I tillegg får de helrøde mer hvile mellom kampene. Det setter sinnene i kok på Etihad Stadium.

Stor misnøye

Under to timer etter at kampoppsettet ble offentliggjort, har City kommet med en uttalelse. Manchester Citys sjefsoperatør Omar Berrada sier at klubben er skuffet.

– Vi er skuffet over at kampprogrammet er så tett for spillerne i julen. Premier League stiller store krav til det fysiske, og de er ikke ideelt å spille igjen mindre enn 48 timer etter en kamp, fordi gir ikke spillerne tid til å restituere seg skikkelig, sier Berrada til Manchester Evening News (MEN).

– Vi forstår at rettighetshaverne er viktige når det kommer til å sette opp kampene, men vi må også sørge for å beskytte spillernes helse, ligaens integritet, og kvaliteten på produktet.

– Vi har hatt en åpen dialog med ligaen for å vurdere andre alternativer, men når alt kommer til alt må vi gå med på klokkeslettene og datoene de presenterer for oss.

Ifølge MEN undersøkte City muligheten til å flytte kampen mot Sheffield United til et tidligere tidspunkt, og er frustrert over hvordan resten av kampoppsettet ble.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]