TROR PÅ LIVERPOOL:  Paul Ince har troen på at Liverpool endelig kan vinne en engelsk ligatittel igjen denne sesongen.

– I fjor følte jeg at City kom til å vinne. Det gjør jeg ikke nå

Tidligere Liverpool og Manchester United-spiller, Paul Ince, mener presset ligger på Manchester City i Premier Leagues tittelkamp.

Ince mener at Liverpools triumf i Champions League forrige sesong kommer til å gi laget det løftet de trenger for å kunne sikre seg en sårt etterlengtet Premier League-tittel i årets sesong.

– Det jeg liker med Liverpool etter at de vant Champions League mot Tottenham, er at de nå har troen, sa Ince til Mirror.

– Presset vil ikke påvirke dem

Engelskmannen som spilte over 60 kamper for Liverpool mellom 1997-99, trekker paralleller mellom årets Liverpool-utgave, og en av utgavene av Manchester United som han selv var en del av.

– Jeg tror at det å tape ligatittelen i fjor knuste dem. Men det at de hadde en kamp etter sesongen, og at de vant Champions League, ga dem et løft, og selvtilliten til å vinne ligaen, sier han.

– Vi gjorde det med Manchester United i 1991 når vi slo Barcelona i Cupvinnercupen. Det var katalysatoren. Du kunne merke en annerledes mentalitet blant spillerne. Vi følte at vi kunne slå hvem som helst, fordi når du slår Barcelona så kan du nettopp det.

Den sesongen vant de røde djevlene ligacupen og den europeiske supercupen, samtidig som de kom på andreplass i ligaen, bare slått av Leeds United, etter å ha endt på sjetteplass sesongen før. Han tror nå at Liverpool kommer til å få en lignende boost.

– Du kan se det med Liverpool-spillerne nå. Selvtilliten, erfaringen ved å tape tittelen i fjor, presset kommer ikke til å påvirke dem nå. Det kommer ikke til å være snakk om titler blant spillerne, klubben vil ikke tillate det. De kommer bare til å ta det en kamp av gangen.

Vil ikke avskrive Manchester City

Etter den utrolige sesongstarten har Liverpool en luke på åtte poeng ned til Manchester City. Dette gjør at Ince holder en knapp på rødtrøyene i tittelkampen.

– I fjor følte jeg hele tiden at Manchester City kom til å vinne. Det gjør jeg ikke nå.

– Men du kan absolutt ikke avskrive City ennå. Liverpool reiste til Manchester City i fjor med en luke på rundt åtte poeng, og tapte 1-0. Det var mot slutten av sesongen, og City tok gullet. Nå er vi bare i oktober.

– Men presset er på City, særlig etter sjokktapet mot Wolverhampton.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
11.11.2019 kl 22:58

Gomez og Sterling måtte skilles på England-trening

Dagen etter storkampen på Anfield var temperaturen fortsatt høy mellom Joe Gomez og Raheem Sterling på treningsfeltet til England.

+
11.11.2019 kl 19:17

Frykter tilbakefall på Salahs skade

Liverpool venter i spenning på å få vite omfanget av ankelskaden til Mohamed Salah mens han er på landslagsopphold.

+
11.11.2019 kl 16:47

– For en kamp!

Georginio Wijnaldum analyserer seieren over Manchester City.

+
11.11.2019 kl 10:50

– Dette var min begravelse

Liverpool spiller så godt at det er smertefullt for Gary Neville.

+