Ingen har klart å gjenta det Benteke gjorde her

– Forhåpentligvis er vi det verste laget å spille mot.

26. okt 2019 kl 09.52 Arve Vassbotten

Klokka 19.02 søndag 23. april 2017 scoret Christian Benteke på Anfield. Den scoringen sørget for at Crystal Palace vant 1-2 i Premier League på Anfield mot Liverpool.

44 kamper har gått siden da uten at noen lag har slått Liverpool på deres hjemmearena i Premier League.

– Manchester-publikummet var veldig bra helt til vi utlignet, og da var det slutt, sier Jürgen Klopp om forrige helgs motstander på Old Trafford.

– Det er noe som er annerledes her. Ok, noen kan utligne, men det betyr ikke at vi ikke kan vinne kampen lenger. Det er er holdning vi må holde på. Vi jobber alle for det og fortjente det sammen, men du kan ikke ta det forgitt, sier Jürgen Klopp til The Telegraph om den utrolige hjemmeformen i serien.

– Vi må respektere og bruke er de gode tingene vi gjøre i hjemmekamper. Vi bare går for det. Jeg hadde ikke visst om tallene om du ikke fortalte meg det, jeg ville ikke husket det, for det det er ikke viktig, sier Klopp.

Det skal sies at Liverpool i denne perioden har tapt to kamper på Anfield i cuper. West Bromwich vant 2-3 mot Liverpool i FA-cupen 27. januar 2018, og Chelsea vant 1-2 i ligacupen 26. september 2018.

– Må kjempe som gale

Foran besøket på Anfield på søndag, står Spurs bokført med ti bortekamper på rad i Premier League uten seier. Den 20. januar 2019 vant Tottenham 2-1 over Fulham på Craven Cottage. Det er dermed over ni måneder siden London-lagets siste Premier League-seier på bortebane.

THIS IS ANFIELD:
THIS IS ANFIELD:  Jürgen Klopp og laget trives ekstremt godt i atmosfæren hjemme på Anfield.

Klopp tar det selvsagt uansett ikke som noen selvfølge at Liverpool vinner kamper på hjemmebane.

– Hvis du vinner gullmedalje i OL, vinner du ikke automatisk gullmedalje neste gang fordi du vant den forrige gang. Du vinner den fordi du løp raskere enn de andre igjen. Det er slik sport fungerer.

Liverpool spilte for øvrig 63 hjemmekamper uten å bli slått under Bob Paisley fra 1978 til 1981.

– Det viktigste er stabilitet. Hvis vi alltid kunne hatt en start som vi hadde mot Barcelona på Anfield, ville det vært perfekt. Du må alltid komme på banen med det som kan gi deg suksess, er det 10 prosent under det nivået og du fortsatt vinner, så er det fint. Du kan ikke alltid ha perfekte kamper.

– Vi er i en bra periode, men for å beholde det må vi løpe mye, jobbe veldig hardt og kjempe som gale. Hvis vi gjør det er det vanskelig å spille mot oss.

– Hvis dere husker det, så sa jeg at jeg ønsker å være det verste laget å spille mot. Forhåpentligvis er vi det for de fleste lag, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]