– Jeg er overrasket over at Liverpool-fans er så hyggelige mot meg

Gerard Houllier vant UEFA-cupen, FA-cupen og ligacupen, sistnevnte to ganger, i løpet av sine seks år på Anfield.

2. okt 2019 kl 15.24 Einar Kvande

– Når jeg reiser tilbake til Liverpool er jeg overrasket over at folk er så hyggelige mot meg. Det er hyggelig å dra til Anfield, og høre folk snakke så varmt om europacupkveldene vi brakte tilbake, sier Houllier i et langt intervju med Telegraph.

Franskmannen mener at dette brakte selvtilliten og stoltheten tilbake til klubben. Han minnes UEFA-cupfinalen i Dortmund og historiske europacupkvelder mot Barcelona, Porto og Roma. Houllier var også mannen som tok klubben til det nye formatet av Champions League for første gang.

Den første utenlandske manageren

– Det var et mønster som måtte endres om Liverpool skulle gå fremover. Den første utenlandske manageren måtte komme på et eller annet tidspunkt, sier Houllier om sin egen ansettelse.

– Det var Bill Shankly. Han ble etterfulgt av sin assistent, Bob Paisley, som igjen ble etterfulgt av sin assistent, Joe Fagan. Han ble etterfulgt av en spillerlegende i Kenny Dalglish, som ble etterfulgt av en annen spillerlegende i Graeme Souness. Og så kom Roy Evans, fra bootroom-tradisjonen. Liverpool hadde ikke hatt noen utenlandske trenere, så det var et sjokk for kulturen der da jeg kom inn.

– Vi måtte begynne en prosess med å overbevise folk. Jeg så det aldri som noen revolusjon.

– Som manager er det en del ting du ønsker å oppnå. Det første er selvsagt resultater. I Liverpool innebar det å vinne sølvtøy. Det andre er gode vaner. En måte å jobbe på for spillerne og staben. Og det siste er å sørge for at det fortsatt er et lag der etter at du forlater klubben, slik at de også kan vinne. jeg tror vi klarte det, avslutter 72-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]