ENDELIG:  Adam Lallana scoret endelig igjen, over to år etter forrige gang han fant nettmaskene for Liverpool.

– Jeg har scoret mange mål i hagen med sønnen min, men det føltes ikke like bra

Det var en fornøyd Adam Lallana som snakket med pressen etter å ha sørget for at Manchester United og Liverpool delte poengene på Old Trafford på søndag.

Han har ikke fått mye spilletid denne sesongen. På sesongens første ni Premier League-kamper står han med tre innhopp, som til sammen har gitt han 13 minutter med fotball. Og forrige gang han scoret et mål var i mai 2017, da han scoret Liverpools siste i 3-0 seieren over Middlesbrough.

Det var med andre ord en usannsynlig helt som kom inn på banen 20 minutter før slutt på Old Trafford.

Vil være tålmodig

Men mangelen på kamper har ikke brakt engelskmannen ned. Han poengterer at tålmodighet er viktig, særlig med den troppen Liverpool har for øyeblikket.

– Jeg føler at jeg har vært i god form i et lite år nå, særlig siden jeg kom tilbake fra sesongoppkjøringen. Men vi er europeiske mestre, og vi har en sterk stall, så jeg må være tålmodig og vente på sjansen min. Men jeg er fornøyd med at jeg fikk komme inn og gjøre en forskjell som dette, sa Lallana til pressen etter kampen.

Kampen om plassene er tøff på Liverpools midtbane. Med spillere som Georginio Wijnaldum, som mandag kom med på ønskelisten til Ballon d’Or, Jordan Henderson, Fabinho, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri og Naby Keïta som kjemper med Lallana om de tre plassene på midtbanen, er det ikke enkelt å spille seg til en fast plass på dette Liverpool-laget.

– Det er en lang sesong. Vi skal spille i VM for klubblag snart. Vi har Ligacupen neste uke, vi skal spille Champions League denne uken, og Premier League til helgen, sier Lallana som tror sjansene kommer utover i sesongen.

– Bare fordi jeg ikke har startet noen av de ni første seriekampene, så tror jeg ikke at det betyr at jeg ikke kommer til å spille en stor rolle i dette laget. Det handler om å holde seg i form og være sterk og klar. Jeg føler at det er der mitt fokus vil være, sier han.

– Vi kunne ha vunnet kampen

Selv om det ble ett poeng på Old Trafford, noe som sørger for at Liverpool fortsatt har til gode å tape en seriekamp denne sesongen, føler Lallana at Liverpool kunne fortjent enda mer på Old Trafford.

– Vi kunne ha vunnet kampen, særlig om den hadde den vart i fem, ti minutter lenger. Jeg mener at vi kontrollerte kampen, vi dikterte spillet, særlig de siste 15 minuttene når jeg var på banen kunne du føle det, sier han.

– Du kunne føle at vi hadde litt ekstra selvtillit, litt ekstra arroganse når vi trengte det. Vi var roligere med ballen, noe vi ikke var i første omgang.

Men det ble med den ene scoringen for Liverpool, men for Lallana betydde nok det ene målet ekstra mye.

– Jeg tror mitt forrige mål kom mot Middlesbrough, stemmer ikke det? Jeg har scoret mange mål siden den gang, i hagen med sønnen min. Men det føltes ikke halvparten så bra som dette, sier Lallana, som også innrømmer at et poeng ikke er det man hadde håpet på før kampen, men at det er mye positivt å ta med seg videre likevel.

– Alle forventet nok at vi kom til å vinne, men vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Vi visste at dersom vi ikke var på vårt beste, så kom vi heller ikke til å vinne. Vi var ikke på vårt beste, og vi vant ikke, men vi fikk kriget til oss ett poeng.

– Og dersom du kan gjøre det når du ikke spiller på ditt beste, så tror jeg at du har en god sjanse til å være suksessfull gjennom sesongen, og det er det vi viste mot Manchester United.

Del

Adam Lallana

22.10.2019 10:56

– En fantastisk historie for Adam Lallana

Jürgen Klopp var full av beundring over det Lallana bidro med da han kom inn mot Manchester United.

21.10.2019 11:10

Robertson hyller Lallana etter opptredenen mot United

Andy Robertson likte veldig godt at Adam Lallana kom inn og sikret ett poeng for Liverpool.

20.10.2019 20:53

– Vi er fortsatt ubeseiret, selv om vi ikke spilte på vårt beste

Dagens Liverpool-helt snakker etter 1-1 på Old Trafford

Siste Til vår nyhetsoversikt
30.10.2019 kl 22:33

– Dersom de ikke finner en passende dato så spiller vi ikke kvartfinalen

Liverpool spiller VM for klubblag når de andre kvartfinalene spilles.

+
30.10.2019 kl 22:18

Se igjen scoringene fra festkvelden på Anfield!

For en målfest det var!

+
30.10.2019 kl 22:14

Keita måtte av med skade

Midtbanespilleren holdt seg til lysken.

+
30.10.2019 kl 22:05

– Det er noe jeg bare har drømt om!

Straffehelten og overtidshelten har talt etter den fantastiske ligacuptriumfen.

+