Jürgen Klopp foran kveldens kamp

Liverpools manager sier at det vil bli tatt ut et lag for å avansere i Carabao Cup, men at flere spillere kan få sin første offisielle kamp på Anfield.

30. okt 2019 kl 08.59 Torbjørn Flatin

I dagens kamp-program maner Jürgen Klopp sine unge spillere til å vise samme innstilling som i forrige runde mot MK Dons, og å gripe muligheten dersom de får den.

«Jeg elsket å høre Pep Lijnders si at vi har ikke annet enn førstevalg når det kommer til spillere i denne troppen, og han har så rett. Vi har ikke første og andrevalg. Vi har et lag for et spesielt øyeblikk», skriver Klopp i sin spalte.

«I kveld vil vi velge et lag for å vinne. Selv om det ikke er sikkert, er det meget trolig at flere av våre unge spillere vil være involvert i kveld.»

Må ta vare på sjansen

«I Milton Keynes, Caoimhin Kelleher, Ki-Jana Hoever, Curtis Jones, Harvey Elliott og Rhian Brewster alle startet og håndterte det glimrende. Herbie Kane, Pedro Chirivella og Sepp van den Berg kom alle inn fra benken. Ki-Jana er ikke tilgjengelig for øyeblikket siden han er avgårde med det nederlandske landslaget i sin aldersgruppe.»

«Den innstillingen disse spillerne viste i siste runde er nøyaktig det som behøves i kveld, hvis de skulle få sjansen.»

Klopp fortsetter med å understreke at disse unge spillerne viser en utmerket innstilling og at deres talent er det ikke tvil om.

«På dette tidspunktet i deres karriere handler det om flere faktorer – og det å være klar til å ta vare på en mulighet er en stor del av det», understreker manageren.

De rette omgivelser

En som ikke vil spille det som hadde blitt hans kamp nr. 100 er trolig Trent Alexander-Arnold, men Klopp trekker ham fram som et perfekt eksempel.

«Det er passende å peke på Trent Alexander-Arnold når vi diskuterer dette. I samme måned for tre år siden gjorde han sin debut på førstelaget. Mot Tottenham sist helg spilte han sin kamp nr. 99 for seniorlaget.»

«Årsaken til at han har oppnådd dette i løpet av så kort tid, så vidt jeg vet blant en av de fire yngste i historien til LFC, er ikke bare som følge av hans utrolige evner. Det er fordi han har tatt vare på seg selv, tatt sine sjanser og håndtert tilbakeslag og vanskeligheter.»

«Det vil ikke være noen spiller i vår nåværende førstelagstropp som ikke har møtt disse utfordringene i ung alder. Det er vår jobb å hjelpe dem og utvikle dem, og gi dem omgivelser hvor de kan vokse og blomstre. Jeg har tro på at vi gjør dette.»

«Under forutsetning av at det er noen som får sin debut på Anfield blant våre unge spillere i kveld, er det avgjørende at atmosfæren oppmuntrer og inspirerer. Jeg vet at vårt publikum forstår dette – de er også verdensklasse når de gjør sin jobb.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]