«Klopp leter fortsatt etter balansen på midtbanen»

Tidligere rød Stephen Warnock ble ikke overbevist av Liverpools mye omtalte midtbane mot Genk.

24. okt 2019 kl 13.24 Torbjørn Flatin

«Før avspark var mange Liverpool-fans oppglødd over den midtbanetrioen som startet i Champions League mot Genk, men jeg var mindre overbevist», forklarer Warnock i en analyse på nettsiden til BBC.

«Det som skjedde i Belgia på onsdag kveld viste hvor viktig det er å få denne kombinasjonen riktig, da det ikke fungerte i 1. omgang.

Taktisk dyktige spillere

«Med Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita sammen med Fabinho for første gang var Liverpools lagoppstilling mer angrepsrettet enn vanlig på midten, men de var også alt for åpne defensivt», mener Warnock, og vi gjengir videre deler av det han uttalte til BBC.

STEPHEN WARNOCK
STEPHEN WARNOCK 

«Jeg kan skjønne at Liverpools supportere ønsker mer kreativitet på midtbanen siden de har slitt med å bryte ned lag i det siste, men de skal være forsiktig med hva de ønsker seg.»

«Slik laget til Jürgen Klopp fungerer må han også ha arbeidsinnsats i den lagdelen».

«Da mener jeg spillere som Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson eller James Milner, som er dyktige taktisk nok til å presse sammen med de tre på topp, og i tillegg være med tilbake å hjelpe forsvaret.»

Keita med defensive svakheter

«Oxlade-Chamberlain og Keita kom foran ballen da Liverpool ikke hadde ordentlig kontroll, noe som betød at begge var ute av det da Genk kontret.»

Warnock understreker imidlertid at prestasjonen til Oxlade-Chamberlain var positiv, på veien tilbake fra sin langvarige skade. En situasjon han selv var godt kjent med i sin karriere, etter flere benbrudd som ung spiller.

«Hva han gjør forskjellig (Oxlade-Chamberlain) fra resten av Liverpools midtbanespillere er at han skyter fra utenfor straffefeltet, slik som han viste med sine to briljante scoringer i Belgia. Hans andre mål var med en vanvittig avslutning.»

Stephen Warnock virker imidlertid ikke like overbevist over Naby Keita.

«Det var ganger da han nærmest ruslet tilbake og han synes ikke å oppdage fare heller. Jeg ville faktisk brukt ham lenger opp på banen og ute til venstre i fremtiden, da han ikke er flink til å følge hjem igjen.»

Wijnaldum kan bidra mer offensivt

«Jeg tror ikke Klopp har mangel av alternativer på midtbanen, han må bare sørge for at balansen blir riktig.»

«For meg vil det avhenge av hvor god motstanderen er. Når Liverpool spiller mot Manchester City borte, for eksempel, vil Klopp ønske å begrense kvaliteten til City på midtbanen og gjøre livet vanskelig for dem.»

«Det er klart at det er andre kamper mot lag på nedre halvdel av tabellen, som har hele laget bak ballen, og hvor oppgaven vil være å bryte dem med. Det er da du trenger kreative spillere, slik som Oxlade-Chamberlain, Keita og Adam Lallana.»

«Jeg tror også Gini Wijnaldum har mer å bidra med som en offensiv spiller. Han er blitt en nøkkelspiller slik som han er, men hvis han fikk samme frihet som han gjør når han spiller for Nederland vil han bli en langt større trussel. Liverpool fikk en smakebit av det da han scoret to ganger på løp inn i feltet mot Barcelona i forrige sesongs semifinale i Champions League.»

Vil ha Fabinho-Gini-Ox mot Spurs

«Jeg føler at det er plasser på midtbanen til Liverpool som fortsatt står åpne, mer enn i andre lagdeler. Klopp må finne ut hvilke spillere som utfyller hverandre best.»

«Hvem han velger mot Tottenham i Premier League til søndag kan også avhenge av hvordan han tror Spurs vil stille opp.»

«Hvis Tottenham kommer med en 3-5-2 formasjon kan det være at Klopp vil ha noen på midtbanen som kommer inn mellom lagdelene og skaper problemer. Du ville tro at det kunne bli en som Oxlade-Chamberlain.»

«Jeg vil forvente at Wijnaldum også kommer tilbake på laget og siden Fabinho nå er et sikkert kort vil det bety at det ikke er noen plass for Liverpools kaptein, Henderson.»

«Det betyr ikke at Henderson ikke lenger har tillit, langt i fra, men når du er en del av en tropp i en klubb som Liverpool eller City, da må du forstå at du blir plukket ut til spesielle kamper og det ikke er noe personlig.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]