FABINHO:  På den største scenen, med Liverpool, i Champions League finalen.

- Liverpool oppfyller mine ambisjoner

Fabinho om overgangen til sentral midtbanespiller og det å spille for de røde fra Anfield.

Det var omtrent på denne tiden i fjor at brasilianske Fabinho fikk føttene hurtig nok i gang i engelsk fotball, etter overgangen fra Monaco sommeren 2018.

Denne sesongen er han en av de mest benyttede spillerne til Jürgen Klopp, og et tilsynelatende klart førstvalg som midtbaneanker.

Fra back til midtbane

25-åringen har også vært benyttet i andre posisjoner for Liverpool, og i utgangspunktet var han høyreback, noe han fortsatt spiller til tider for Brasil.

Det var i Monaco under trener Leonardo Jardim at han ble flyttet opp som defensiv midtbanespiller, og hvor han spilte på det fremgangsrike og spennende laget som vant den franske ligaen i 2017.

- Min tid i Monaco var veldig god og jeg utviklet meg hele tiden. I fire av dem fem årene jeg var der arbeidet jeg med Leonardo Jardim, forklarer Fabinho i et intervju med Liverpool Echo.

- Han hjelp meg mye i min karriere og var den som sørget for det store skrittet med å forandre posisjon.

- Jeg likte å spille der (som midtbaneanker), og han likte å ha meg der. Vi ble Legue 1 mestere i Frankrike og det er en klubb som alltid vil bety mye for meg.

Riktig for karrieren

Liverpool handlet spillere brutto for om lag £250M i kalenderåret 2018, men overgangen til Fabinho var kanskje både den mest overraskende og den som gikk mest under radaren.

- Etter fem sesonger i Monaco visste jeg at tiden var moden for å ta et nytt steg i karrieren, forklarer Fabinho videre.

- Jeg var ikke i tvil om at jeg ønsket å komme til Liverpool, og da transfervinduet åpnet ble overgangen bekreftet umiddelbart.

- Det er en enorm klubb, en av de største i verden. Klubben har store ambisjoner og det er hva jeg ønsket i min karriere, slik at jeg er veldig glad over å kunne være her.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+