FABINHO:  På den største scenen, med Liverpool, i Champions League finalen.

- Liverpool oppfyller mine ambisjoner

Fabinho om overgangen til sentral midtbanespiller og det å spille for de røde fra Anfield.

Det var omtrent på denne tiden i fjor at brasilianske Fabinho fikk føttene hurtig nok i gang i engelsk fotball, etter overgangen fra Monaco sommeren 2018.

Denne sesongen er han en av de mest benyttede spillerne til Jürgen Klopp, og et tilsynelatende klart førstvalg som midtbaneanker.

Fra back til midtbane

25-åringen har også vært benyttet i andre posisjoner for Liverpool, og i utgangspunktet var han høyreback, noe han fortsatt spiller til tider for Brasil.

Det var i Monaco under trener Leonardo Jardim at han ble flyttet opp som defensiv midtbanespiller, og hvor han spilte på det fremgangsrike og spennende laget som vant den franske ligaen i 2017.

- Min tid i Monaco var veldig god og jeg utviklet meg hele tiden. I fire av dem fem årene jeg var der arbeidet jeg med Leonardo Jardim, forklarer Fabinho i et intervju med Liverpool Echo.

- Han hjelp meg mye i min karriere og var den som sørget for det store skrittet med å forandre posisjon.

- Jeg likte å spille der (som midtbaneanker), og han likte å ha meg der. Vi ble Legue 1 mestere i Frankrike og det er en klubb som alltid vil bety mye for meg.

Riktig for karrieren

Liverpool handlet spillere brutto for om lag £250M i kalenderåret 2018, men overgangen til Fabinho var kanskje både den mest overraskende og den som gikk mest under radaren.

- Etter fem sesonger i Monaco visste jeg at tiden var moden for å ta et nytt steg i karrieren, forklarer Fabinho videre.

- Jeg var ikke i tvil om at jeg ønsket å komme til Liverpool, og da transfervinduet åpnet ble overgangen bekreftet umiddelbart.

- Det er en enorm klubb, en av de største i verden. Klubben har store ambisjoner og det er hva jeg ønsket i min karriere, slik at jeg er veldig glad over å kunne være her.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
11.12.2019 kl 20:01

Xavi og Al-Sadd tok seg til kvartfinale

Seieren mot Hienghène satt langt inne.

+
11.12.2019 kl 18:16

– Jordan er så viktig for dette laget. Bidragene hans blir ikke alltid lagt merke til

En som legger merke til jobben kapteinen gjør, er Virgil van Dijk.

+
11.12.2019 kl 18:10

Milner og Robertsons julerangering

Duoen har vært tilbake foran LFCTV-kameraene for å rangere.

+
11.12.2019 kl 16:27

Gerrard forlenger i Skottland

Steven Gerrard skriver under på en ny kontrakt med Rangers.

+