– Mentaliteten er den viktigste biten for en keeper

Alisson forklarer hvorfor han mener det mentale er det viktigste for en målvakt.

22. okt 2019 kl 13.35 Hans Christian Boge-Fredriksen

Mot Manchester United på søndag var Alisson tilbake mellom stengene for første gang siden ligastarten. Å være skadet kan ofte føre til dårlig mentalitet hos en spiller, men det er ikke derfor Alisson trekker frem akkurat den egenskapen hos en keeper.

– Ved siden av de tekniske og fysiske kravene, som jeg tror jeg har høyt nivå på, er det viktigste for meg den mentale biten, sier Alisson til FIFA.

– Det er essensielt for en keeper å være fokusert gjennom kampen. Du han ikke slappe av i ett minutt, ellers kan det bli skjebnesvangert. Derfor er det jeg jobber mest med konsentrasjonen.

Liverpool-keeperen forteller videre at han får inspirasjon av å se andre keepere i aksjon.

– Jeg liker virkelig å se mål fra alle ligaer, så jeg kan analysere hva jeg ville gjort annerledes i samme situasjon, sier Alisson.

Ser frem mot VM for klubblag

– Jeg liker å se redninger også – jeg har alltid vært veldig observant. Jeg prøver å lære fra hva andre spillere gjør rett og galt.

Som Champions League-mestere skal Liverpool til Qatar i desember for å delta i VM for klubblag. Det er en turnering som ofte blir sett på som ganske unødvendig, men Alisson ser virkelig frem mot mesterskapet.

– Jeg er spent på det. Klubben jeg kom gjennom som ung spiller, Internacional de Porto Alegre, vant den i utrolige omstendigheter tilbake i 2006, sier brasilianeren.

– Sammen med Copa Libertadores, er det den største tittelen klubben har vunnet i historien. Siden den gang har den turneringen vært et mål for meg, og nå, er jeg så heldig at jeg har en mulighet til å nyte det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]