– Milner er unik og setter standarden

Jürgen Klopp trekker frem veteranen etter at han holdt hodet kaldt og ble matchvinner.

7. okt 2019 kl 08.29 Arild Skjæveland

James Milner er 33 år gammel, og er sammen med Adam Lallana (31) og Dejan Lovren (30) de eneste utespillerne i Jürgen Klopps tropp som har bikket 30.

Men midtbanespilleren fra Leeds debuterte allerede som 16-åring, og har allerede spilt over 700 kamper i sin karriere. Han er den eneste spilleren som fortsatt er aktiv som har over 500 kamper i Premier League - bare fem spillere har spilt flere.

Lørdag hadde han en strålende målgivende til Sadio Mané, før han holdt hodet kaldt og satte inn det avgjørende straffesparket på overtid, for å opprettholde Liverpools perfekte start på sesongen.

– Det er grunnen til at han har spilt noe som 7680 Premier League-kamper, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er sant at han er unik. Eksepsjonell, eksepsjonell. Han setter standarden. Han er 33 år gammel, og gjør ting som dette. Alderen er åpenbart ikke noe problem, sier han.

Fikk spørsmål om kontrakt

Milner ble intervjuet av Gary Lineker på Match of the Day lørdag kveld.

– Vi har ikke råd til å snuble for mange ganger. Antall poeng vi tok i fjor var åpenbart ikke nok, sa Milner.

– Vi må fortsette å forbedre oss. Det har vært en god start, men det er så mange kamper igjen. Det er fortsatt veldig tidlig for å snakke om, men vi ønsker å holde det gående og fortsette med å vinne kamper. Forhåpentligvis får vi alle tilbake igjen etter landslagspausen, og er klare igjen.

Det er ingen hemmelighet at Liverpool ønsker å forlenge avtalen med Milner. Kontrakten hans med klubben går ut etter denne sesongen - og partene er i samtaler. Det fikk han spørsmål om, uten at han ville gi bort for mye.

– Forhåpentligvis vil ikke scoringen i dag ha gjort noen skade, så vi får se hva som skjer, svarte han med et smil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]