Tenker ikke på at kampen spilles på en stadion der han så langt ikke har vunnet

– Historie er ikke så viktig i denne sammenhengen, sier Jürgen Klopp.

19. okt 2019 kl 14.19 Arild Skjæveland

Manchester United er en motstander Jürgen Klopp enda ikke har slått på bortebane. Det kan sies at 1-1 i Europa League føltes som en seier, ettersom det betydde at Liverpool gikk videre til kvartfinalen med 3-1 sammenlagt - men på tre forsøk har ikke Liverpool fått med seg tre poeng fra Old Trafford under tyskeren.

På samme måte som da han var overrasket over at laget hans hadde dårlig statistikk i toppkampene før de dro til Stamford Bridge og vant, var det tydelig at dette var noe han ikke hadde brukt mye tid til å tenke på.

– Jeg har aldri slitt med selvtilliten, om jeg skal være ærlig. Jeg er ganske optimistisk for at spillerne mine har en sjanse, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Historie er egentlig ikke så viktig i denne sammenhengen. Vi ser virkelig frem til å spille kampen, sier manageren videre.

Avslappet før oppgjøret

52-åringen kan sette nye Premier League-rekorder dersom det blir seier på Old Trafford. Det er heller ikke noe han bruker veldig mye tid på å tenke over.

– Vi er ikke nervøse på grunn av seiersrekken og historien vi kan skrive. Vi tenker ikke på det egentlig. Vi er ganske avslappet, men samtidig veldig ambisiøse, sier han.

– Kan vi spille bedre? Ja, selvsagt. Men først og fremst må du spille bedre der og da, og det er påvirket av motstanderen din, ulike situasjoner, forrige kamp, neste kamp og så videre. Jeg likte godt Leicester-kampen, men den er ferdig, og vi lener oss ikke på å vinne kamper uten å prestere.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]