Champions League kveld:Tottenham kollapset – innbytterne til Man City avgjorde

Ligarival Manchester City holder koken, mens outsider Spurs ble rundjult i London.

1. okt 2019 kl 23.35 Torbjørn Flatin

Engelske lag kan synes å få det noe hardere i Champions League denne sesongen, etter å ha hatt fire lag i kvartfinalene i 2018/19 og begge finalelagene.

Sju i sekken for Spurs

Den ene finalisten, Tottenham, gikk i kveld på et historisk nederlag da de ble nedsablet med 7-2 av Bayern München.

Fire mål ble scoret av den tidligere Arsenal-spilleren Serge Gnabry, to av måljegeren Robert Lewandowski, samt et strålende langskudd av Joshua Kimmich. Son og et straffespark av Harry Kane besørget målene for vertene.

Etter uavgjort borte mot Olympiakos i første kamp virker en tetplass i gruppa nå svært langt unna for Tottenham Hotspurs, selv om det skal sies at det fortsatt er med for fullt i kampen om avansement. For klubben som Liverpool møter senere denne måneden på Anfield virker det imidlertid å være uro i rekkene.

Raheem Sterling avgjorde

Manchester City pustet og peste nokså lenge mot Dinamo Zagreb og etter 56 minutter turte ikke Pep Guardiola annet enn å sette inn Raheem Sterling. Ti minutter senere hadde Sterling sørget for ledelse.

En annen innbytter, unge Phil Foden, både kom inn og scoret på overtid med hjelp fra Sterling, og fastsatte sluttresultatet 2-0.

Den lyseblå ligarivalen synes å gå nokså problemfritt mot en gruppeseier, og kan få muligheten til å spare spillere mot slutten av det innledende spillet.

På onsdag fullfører Liverpool v Salzburg og Lille v Chelsea de "engelske" kampene.

Både Liverpool og Chelsea tapte første kamp i gruppespillet, mot henholdsvis Napoli borte og Valencia hjemme.