– Vi ble litt for selvtilfredse

Tremålsledelsen skapte trøbbel for de røde.

3. okt 2019 kl 09.17 Marius Rabben

Det så ut til å bli en svært komfortabel Liverpool-kveld da Sadio Mané, Andy Robertson og Mohamed Salah sørget for 3–0 allerede ti minutter før pause.

Men innen timen spilt var Red Bull Salzburg à jour.

– Vi slapp dem tilbake inn i det, forklarer Robertson til liverpoolfc.com etter 4–3 over østerrikerne.

– Og det gjør vi vanligvis ikke, spesielt på hjemmebane. Vi er veldig gode til å «drepe» lag, og når vi leder 3–0, skal vi kontrollere kampen, noe vi aldri gjorde her.

– Skal ikke skje

Hwang Hee-chan tente Salzburg-håpet i 1. omgang foran The Kop End etter å ha dratt av Virgil van Dijk, så fortsatte Takumi Minamino opphentinga med etter pause.

Like etter kom Erling Braut Haaland innpå. Og det ikke mange sekunder før også den norske 2000-modellen, med alle øyne rettet på seg, gjorde slik han pleier: scoret.

Dermed overraskende 3–3 på Anfield etter 60 minutter. «IstanRedBull» ble fort populært i sosiale medier.

– Vi ble litt for selvtilfredse og begynte å slå vekk baller som vi ikke burde og ble slurvete, fortsetter Robertson.

SLURV:
SLURV:  Andy Robertson mener Liverpool «lot Salzburg komme tilbake» i oppgjøret.

– Det er noe vi må adressere, for dette kan ikke skje. Men vi kan ikke være for negative mot oss selv. Vi tok de tre poengene, og nå har vi kommet i gang i Champions League igjen.

– Kanskje «selvtilfreds» er et for sterkt ord for hva dette var, men vi kan ikke la dette skje, påpeker han.

– Vi tillot dem det

– Vi har hatt mange kamper her hvor vi valser over lag, og så lenge jeg har vært her, har vi aldri gjort dette.

– Kanskje vi begynte å tenke at dette var for enkelt, at vi kunne prøve nye ting, at ble ville bli 6–0 eller 7–0. Sånn ble det ikke; vi slapp dem tilbake, vi lot dem få sjanser.

– Så fikk de en scoring, og da vet du hvordan det er. De begynner å tro på seg selv, dette er deres første år i Champions League, tror jeg, og de frykter ingenting.

Viktig respons

– De vant den første kampen sin 6–2, så det viser at de er et angrepsrettet lag, og vi visste de ville få muligheter, men vi skulle ha kontrollert kampen så mye bedre, og dessverre skjedde ikke det.

Heldigvis for rødtrøyene endte det godt da Salah ble matchvinner foran The Kop etter at Fabinho hadde gjenvunnet ballen høyt og funnet Roberto Firmino, som la ballen til rette for egypteren i boksen.

– Til slutt fikk vi seieren. Ikke mange lag ville ha kommet tilbake og vunnet etter å ha gitt vekk en tremålsledelse. Det viste karakteren vår og fikk oss tilbake i rett gir igjen.

Selv er Robertson godt fornøyd med å ha scoret sitt andre Liverpool-mål – og for første gang i Champions League.

– Den første av flere denne sesongen!

Bemerkelsesverdig nok scoret skotten på innlegg fra backkollega Trent Alexander-Arnold.

BACK TIL BACK:
BACK TIL BACK:  Trent Alexander-Arnold serverte og Andy Robertson scoret da Liverpool gikk opp i 2–0. Skotten er klar på at han ønsker flere mål.

– Det var en fin en, for å være ærlig. Jeg likte det ganske godt!

– Vanligvis er det ikke jeg som er fremst i banen, men jeg tror det var jeg som startet angrepet, skar inn til Hendo, og så vet jeg hvordan avleveringene til Trent er, og jeg visste at ni av ti treffer.

– Jeg visste at dersom jeg kom meg inn foran forsvareren, så ville jeg få muligheten, og da handlet det bare om å få et rent treff på ballen.

– Heldigvis klarte jeg det, og dette var sesongens første scoring – og selvfølgelig den første i Champions League. Jeg håper på flere denne sesongen, så dette var forhåpentligvis den første av noen for min del.

Rett etter seieren sier venstrebacken at det er «vanskelig å sette fingeren» på hva han føler mest etter en slik kveld.

– Man tar jo tre poeng i Champions League, og det er ikke enkelt uansett hvem man møter. Salzburg er et bra lag. Men samtidig må vi være misfornøyde med hvordan vi spilte den siste timen.

Neste runde i Champions League er borte mot Genk onsdag 23. oktober, i andre kamp etter det kommende landslagsoppholdet.

Den belgiske klubben, med norske Sander Berge på laget, holdt for øvrig Napoli til 0–0 i går kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]