- Vi er to førstekeepere

Adrian er klar til å ta opp kampen som første keepervalg i Liverpool, selv om konkurrenten er blitt kåret til den beste.

17. okt 2019 kl 15.36 Torbjørn Flatin

Han har sitt spesielle gule håndkle, han ønsker å ha trøye nummer 13, og han har vært bakerste mann for Liverpool under sesongens første åtte ligakamper som har gitt åtte seire. Han ble også helt i Super Cup, med avgjørende redning i straffekonkurransen mot Chelsea.

Vi snakker om Adrian, som kom inn for Alisson i 1. omgang i første ligakamp mot Norwich på Anfield. Alisson som ble kåret til årets keeper i Europa og som nå er skadefri og tilbake i full trening før søndagens mye omtalte møte med Manchester United.

Ikke en toer

Hvem Jürgen Klopp velger i mål, hans opprinnelige førstekeeper eller erstatteren som har bidratt til en plettfri poenghøst, er et av spørsmålene før søndag kveld.

- Da jeg signerte for Liverpool visste jeg at det ville bli en stor utfordring og jeg tror konkurransen gjør oss bedre, sier Adrian til Telegraph om det samme spørsmålet.

- Min mentalitet er at jeg ikke er noen toer, selv når jeg er 32 år gammel. Jeg ønsker ikke å være i en komfortsone hvor jeg bare kan sitte å se på den andre spille.

Må være profesjonell

- Vi vil ha en prat med manageren, fortsetter Adrian om den store avgjørelsen om hvem som skal fortsette mellom stengene til Liverpool.

- Nå er han (Alisson) frisk igjen og i trening med laget.

- Det jeg vil si er at vi er to førstekeepere, som venter å se hvem som blir valget.

- Ali gjorde det virkelig bra forrige sesong og min oppgave er å presse ham og å hjelpe Liverpool. Det vil være manageren som avgjør og etter det vil vi forberede oss for alt, enten det er i Premier League eller det blir mulighet i en annen turnering.

- Jeg er mer enn klar mentalt. Jeg har erfaring. Jeg hadde denne situasjonen tidligere da jeg var i West Ham og Fabianski kom inn forrige sesong. Vi må være profesjonelle. Vi har alle et ego og det ønsker å spille kamper, men det er ikke alltid du vil gjøre det.

Det gule håndkleet som Adrian har med seg i målet er veldig spesielt for ham. «Ydmyk gjør stor» står det på det, det er bilde av hans kone Tamara og barna Enzo og Erik, og det finnes også Liverpool FC og YNWA.

Mange fikk kanskje øynene først opp for det under finalen mot Chelsea i Super Cup, hvor Adrian ble en tidlig helt i LFC med sine redninger. I feiringen etterpå ble han imidlertid skadet av en supporter som hadde kommet seg ut på banen.

- Jeg var veldig bekymret, forklarer spanjolen. – Jeg kunne knapt forestille meg at jeg skulle miste en kamp etter at jeg først hadde fått denne muligheten til å spille. Selv nå er imidlertid ikke ankelen 100% fordi jeg aldri har stoppet opp med å spille.

Spleiset keepergruppe

Adrian har ikke sluppet inn mer enn et mål i noen ligakamp for Liverpool, og det har som kjent blitt åtte trepoengere av åtte mulige.

- Jeg er veldig stolt av at ingen synes å ha savnet den beste keeperen i verden forrige sesong, det er en god følelse. Laget har hjulpet meg mye da det er virkelig lett å spille med slike forsvarsspillere foran seg og som har gjort at vi har fått en fantastisk start.

- Han (Alisson) er en stor keeper og en stor person, som er det viktigste. Vi snakker begge et latinsk språk som hjelper. Keepergruppa har et godt samarbeid – Andy Lonergan trener virkelig hardt, det samme med Caoimhin Kelleher. Vi er en spleiset gjeng sammen med keepertrenerne. Når det er slik at bare en kan spille må gruppa være sterk og støtte alle.

Før storkampen mot Manchester United gjør Adrian det klart at han vil takle avgjørelsen, enten den blir at han skal stå eller må på benken.

- Hør her, jeg måtte tilbringe noe av min tid i sommer med å trene med et lag fra en lavere divisjon, og så kom de som er «Champions of Europe».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]