– Vi må ha den riktige innstillingen

Klopp og Milner diskuterer morgendagens kamp.

22. okt 2019 kl 18.50 Jens Hapnes Rege

Lagoppstillingen og Matip og Alexander-Arnolds fravær vil nok være sentrale temaer. Vi oppdaterer under.

Milner om møtet med Genk kontra RB Salzburg

– Jeg tror ikke noen Champions League-kamper er enkle. Vi vet at det blir en tøff kamp. De er et sterkt lag både på hjemme- og bortebane. De hadde en god sesong i Europa sist sesong, og etter en god kamp mot Napoli sist kamp vil de være fulle av selvtillit og ønske å teste oss.

Om det krevende kampprogrammet

– Det kan være en faktor. Det er mange kamper i denne perioden, mange internasjonale pauser. Faktum er at vi har ikke vært gode nok på bortebane. Det er ingen enkle kamper i Champions League, borte eller hjemme, så vi må forbedre oss. Mengden av kamper spiller inn, men vi har en erfaren gruppe til å løse det.

– Vi har hatt noen gode kamper på bortebane – Bayern Munchen er den som huskes best. Vi gjorde jobben mot et av de beste lagene i Europa. Vi vil vinne hver kamp. Det blir ikke lett, men vi må prestere for å vinne.

– Som spiller vil man spille hver eneste kamp. Når man spiller, gjør man det beste man kan for å gjøre det vanskelig for manageren å utelate deg fra startoppstillingen.

– Vi må ha konkurranse i posisjonene for å prestere.

Om Evras kommentar og Ballon d’Or

– Det er kjekt å vite at han synes jeg var irriterende.

– De som ble nominert var fullt fortjent. Det sier mye om arbeidet vi gjør som en stall og et lag. Å komme til Champions League-finalen to år på rad hjelper. Individuelle priser er fint, men vi må gjøre jobben som et lag og vinne trofeer som et lag. Laget kommer først.

– Alle spillerne våre hadde ofret individuelle priser for trofeer.

Klopp om Salah, Trent og Matip

– Det ser bra ut, for å være ærlig. Vi må vente og se hva som skjer over natten, men det så bra ut i dag. Trent og Joel er ikke her, så da er det åpenbart at de ikke er her i morgen.

– Når Trent sier at han ikke kan spille stoler vi på det. Vi må vente å se når han er tilbake. Joels skade er ikke seriøs, men det er seriøst nok til å holde han ute i morgen.

Om kampen mot Genk

– De er et godt, fotballspillende lag. De er modige i posisjoneringen og hvordan de prøver å påvirke kampen. De har fart, gode midtbanespillere og aktive backer. Jeg er veldig imponert -de er et godt lag, har gode ideer om fotball og vi må være på vårt beste for å vinne i morgen.

– Som James sa er ingen Champions League-kamper enkle. Etter en halv time mot RB Salzburg kunne ingen sett for seg at de skulle tape så stort. De var veldig gode mot Napoli. De er i Champions League og spiller god fotball. Napoli hadde gode sjanser, men Genk var med i kampen. Vi må ha den riktige innstillingen.

– Noen av spillerne har allerede spilt 17 kamper. Vi er ikke trøtte, men vi må rotere allerede (som følge av skader). Hvis vi bytter spillere er det for å være bedre forberedt til kampen.

Om vrakingen av Adrian

– Han var kanskje litt skuffet, men han viste det ikke i det hele tatt. Han visste når han signerte kontrakten at Alisson er det klare førstevalget. Han visste at Alisson skulle spille når han ble friskmeldt. De kan samarbeide bra på samme språk. Vi har fem keeper-eksperter i gruppen vår (Adrian, Allison, Kelleher, Achterberg, Lonergan)

– Nå ser jeg frem til en frisk Allison resten av sesongen.

Om Ballon d’Or nominasjonene

– Mitt første spørsmål var, «hvem er ikke nominert»?

– Jeg vet ikke hva det betyr for spillerne. Når man vinner er det stort, når man taper betyr det forhåpentligvis ikke så mye. Jeg ble overrasket da vi var på den andre prisutdelingen (FIFA) og ingen City-spillere var i laget.

– Jeg synes alle spillerne våre er fortjente på listen, men vi håper at vi nå er en destinasjon for spillere. Vi er komfortable med hverandre - vi vil jobbe med hverandre i de neste årene.

Om Keita og Origi

– Dere får snart se han igjen. Han ser god ut på treningsfeltet. Vi visste at de (Lallana, Keita og Ox) kunne gjøre en forskjell mot United. Disse spillerne er veldig viktige for oss.

– Jeg tror ikke Origi husker noen av Genks spillere. Vi forberedte oss bare til en vanlig kamp, og har ikke snakket med Origi om motstanderen. Det er en fin historie, og han har fortalt oss mye om Belgia og området.

Om Genks styrker

– De er et godt, fotballspillende lag. De er modige i posisjoneringen og hvordan de prøver å påvirke kampen. De har fart, gode midtbanespillere og aktive backer. Jeg er veldig imponert -de er et godt lag, har gode ideer om fotball og vi må være på vårt beste for å vinne i morgen. Mentaliteten er den viktigste biten for en keeper

Har du innspill til journalisten?
[email protected]