– Dette er ikke sesongens største kamp

Virgil van Dijk føler ikke noe press foran storkampen mot Manchester United på Old Trafford.

18. okt 2019 kl 08.51 Einar Kvande

Det er lenge siden sist Liverpool var så store favoritter foran en kamp mot Manchester United på Old Trafford. Jürgen Klopps menn er suverene ligaledere i Premier League, etter å ha plukket full pott på sine første åtte kamper. Manchester United er helt nede på tolvteplass med sine ni poeng, noe som er hele 15 poeng bak Liverpool.

– Min mening er at vi ikke har noe å tape. Manchester City er regjerende mestere. De skal forsvare tittelen, mens vi ønsker å vinne den. Slik jeg ser det, må vi bare gå for det, sier Virgil van Dijk i et intervju med Sky Sports, og skyver dermed presset over på de lyseblå fra Manchester.

– Presset øker, men det kommer fra mediene. De elsker å legge mer press på oss, og det er noe vi må håndtere. Jeg bryr meg ikke om det, og tenker ikke på hva andre sier. Jeg ønsker bare å vinne hver kamp vi står foran, sier Liverpool-stopperen foran møtet med Citys byrival, som også er Liverpools erkerival.

– Vi nyter å toppe tabellen, og har masse selvtillit etter måten vi har plukket poengene på. Vi har ikke spilt opp mot vårt beste, men vi har likevel vunnet kampene.

– Det gjenstår fortsatt mange kamper, så du kan ikke tenke på ligamesterskapet nå. Det er ikke realistisk. Vi skal ikke, og gjør ikke det. Men det er bedre å være i den situasjonen vi er nå, enn å ikke være det.

Van Dijk forteller at han ikke ser Manchester Citys kamper, men han har familie og venner som tekster ham resultatene.

– Vi trenger ikke å se på hvordan de andre gjør det før vi nærmer oss slutten av sesongen. Vi har gjort det bra så langt, men Manchester City kommer ikke til å forsvinne.

– Manchester United kan slå tilbake når som helst

På søndag venter altså Manchester United på Old Trafford. Vertene må klare seg uten keeper David de Gea og midtbanespiller Paul Pogba.

– Det er ikke ideelt for dem at de må stille uten sin førstekeeper, som er en av de beste i verden, og en av sine beste midtbanespillere. De vil være skuffet over det, men vi må bare fokusere på oss selv, sier Van Dijk om den saken.

– Sesongen deres har ikke vært slik de har ønsket så langt, så de vil ha et ønske om å slå tilbake. Men vi ønsker å reise dit og plukke flere poeng og fortsette seiersrekken.

De største kampene er Champions League-kampene samt de kampene som forhåpentligvis vinner oss Premier League-tittelen.Virgil van Dijk

– Manchester United er ikke i sin beste form. De mangler litt selvtillit, og er ikke i den posisjonen de ønsker å være. Men i fotball kan du slå tilbake når som helst. De vil se på dette som en glimrende mulighet til å reise seg, og det vet vi. Vi skal gå ut på banen og kjempe for hver meter, og forsøke å få med tre poeng hjem til Liverpool.

– Dette er en enorm kamp for fansen. Stemningen er mer hauset opp foran denne kampen enn en del andre kamper, men jeg mener likevel ikke at dette er sesongens største kamp. De største kampene er Champions League-kampene samt de kampene som forhåpentligvis vinner oss Premier League-tittelen.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]