Klopp forklarer midtbanevalget: – Vi må bygge en mur mot dem

Klopp har gjort tre endringer på laget.

27. okt 2019 kl 17.00 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp har gjort tre bytter på laget fra kampen mot Genk, til dagens oppgjør mot Tottenham.

To av byttene kom på midtbanen der Jordan Henderson og Gini Wijnaldum har kommet inn for Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

I tillegg har Trent Alexander-Arnold kommet inn på laget igjen, etter at han måtte holde seg hjemme i midtuka på grunn av sykdom.

– De tre på midtbanen, hvis de får støtte fra de to vingene og Frimino, så blir de en slags mur man må prøve å klatre over eller noe sånt. Vi er ganske solide der, og det må vi være mot dem, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Spår Son-grep

– De finner alltid på noe, spesielt i de kampene mot oss. For eksempel med å snu det litt på de stedene der vi er sterke, kanskje at de lar Son spille veldig offensivt på venstre når Trent går framover og slike ting.

– Da blir det kontringsmulighet om vi mister ballen. Så vi prøver å være så godt rustet som mulig med denne lagoppstillingen, sier Klopp.

Klopp forklarer også hvorfor Dejan Lovren får starte foran Joe Gomez.

– Dejan har rytmen nå. Joe er helt klar igjen, men han har ikke vært helt i hundre prosent sin beste form. Men han var absolutt en kandidat til forrige kamp.

Liverpools lag mot Tottenham: Alisson, Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson, Salah, Mane, Firmino. Res: Adrian, Milner, Keita, Gomez, Ox, Lallana, Origi.

Tottenhams lag: Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Winks, Sissoko, Eriksen, Alli, Son, Kane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]