Vil ingen andre steder, og drømmer om kapteinsbindet

Trent Alexander-Arnold kommer til å spille sin 100. Liverpool-kamp mot Aston Villa.

31. okt 2019 kl 17.25 Arild Skjæveland

På lørdag kommer Trent Alexander-Arnold til å spille sin kamp nummer 100 for Liverpools førstelag, dersom ikke han skulle få et problem på skaden, eller om Jürgen Klopp overrasker stort med laguttaket.

Den talentfulle høyrebacken har gjort et intervju med Guillem Balague for BBC Radio 5 Live-programmet «Euro Leagues Football Show». Der snakker han om drømmen om å bli Liverpool-kaptein en dag. 21-åringen har vært kaptein både for U16 og U18 så langt i karrieren - den gang som midtbanespiller.

– Jeg er ikke redd for å si at det å bli kaptein er en drøm for meg. Om det vil skje eller ikke er ikke opp til meg - jeg bestemmer ikke hvem som er kaptein, sier han i intervjuet.

– Det er noe jeg vil elske å gjøre en dag. Å være Liverpools kaptein er noe jeg alltid har drømt om, og det er noe som motiverer meg.

Tenker ikke på andre klubber

Slik høyrebacken presterer om dagen, med sin fantastiske pasningsfot, vil nok Liverpool-supportere være glad for å høre at han er akkurat der han ønsker å være - og at han ikke tenker på andre klubber.

– Jeg har alltid vært Liverpool-spiller, og Liverpool har alltid vært mitt hjem. Jeg har aldri tenkt på å bytte klubb, sier han i BBC-intervjuet.

– Jeg tenkte alltid at Liverpool kom til å bli min klubb. Da jeg vokste opp var drømmen å spille for Liverpool. Nå lever jeg drømmen, og kan ikke se at det skal forandre seg.

Vant lotteri på skolen

Alexander-Arnold var seks år gammel da skolen mottok noen invitasjoner til en sommerleir på akademiet. Han vant lotteriet, og har vært i klubben siden.

– Det var en vanlig skoledag som nærmet seg ferien, og det skulle være en sommerleir på akademiet. De sendte seks eller sju invitasjoner til skolen min. Det handlet om å oppmuntre unge spillere til å spille fotball, forteller han.

– Alle ønsket å dra, så navnene ble plukket opp av en hatt, og navnet mitt kom ut. Jeg dro ned på lørdagen med min mor, og var veldig nervøs. Så spent at jeg ikke fikk sove. Jeg var nervøs for å finne ut om jeg ville passe inn, og om jeg var god eller ikke. Jeg kom på morgenen, og etter noen timer kom en fra støtteapparatet bort til moren min og spurte om hun kunne ta meg med inn to eller tre ganger i uken.

Aston Villa - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]