– Den beste følelsen du kan ha i fotball

Jürgen Klopp mener spillerne lignet for mye på spillere og ikke krigere i første omgang.

2. nov 2019 kl 19.15 Arve Vassbotten

– Det er den beste følelsen i fotball, var Jürgen Klopps reaksjon på Sadio Manés seiersmål fire minutter på overtid mot Aston Villa.

Da det så ut til at Liverpool skulle gå på sesongens første serietap, nikket først Andy Robertson inn utligningen tre minutter før slutt, og så scoret Sadio Mané fire minutter på overtid, slik at Liverpool vant 2-1 mot Aston Villa.

– Det var et cornertrekk som vi har prøvd noen ganger. Og nå fikk vi brukt det i et avgjørende øyeblikk. Sadios innlegg på Robertsons mål var også sensasjonell, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Likte ikke kroppsspråket i første omgang

I neste runde møter Liverpool Manchester City på Anfield. Til den kampen har Liverpool seks poengs forsprang på serietoeren. Det kunne sett ganske annerledes ut.

– Jeg likte ikke kroppspråket i første omgang. Vi var ikke som krigere, vi var som … spillere, mente Klopp.

– Vi startet ganske bra, men vi gjorde det vanskelig for oss selv. Vi spilte ikke slik vi kunne ha gjort, og hadde noen dårlige pasninger. Da de scoret, måtte vi jakte mål.

– Vi startet andre omgang mye bedre, men vi spilte også endel bra fotball i første omgang og hadde noen store sjanser. Vi hadde en god mulighet der Mané spilte til Salah, og på en annen dag ville han scoret der, og vi hadde en annen stor sjanse der Firmino spilte til Lallana i andre omgang. Vi scoret også et mål som ble bedømt til offside. Men var det virkelig det? Og det kunne vært straffe for Ox på langskuddet med hands. Men guttene jobbet hardt og vi scoret to nydelige mål.

– Hjørnesparket var en av de trekkene vi hadde forberedt i dag, som vi hadde øvd på flere ganger og i dag fungerte det veldig bra, utdypet Klopp overfor LFCTV.

– Aston Villa vil nok føle at de fortjente å få med seg noe fra denne kampen. Siden vi allerede har hatt et par comeback, så trodde jeg ikke at vi skulle få en til i dag. Men det var mulig. Vi har ikke noe alternativ enn å fortsette å kjempe.

– Nå man scorer seint er det «flaks», men det er ikke slik at vi ikke fortjente å vinne, sa Klopp på pressekonferansen.

Mener det trengs mer klarhet rundt bruk av VAR

Aston Villas første mål ble godkjent også etter en sjekk med VAR på om det var offside, Firminos scoring i første omgang ble annulert av både dommer og VAR.

– Vi vant 2-1 så VAR-situasjonen var ikke så avgjørende. Vi kan ikke sitter her å le av det, for managere kan få sparken av å tape fotballkamper. Jeg vil ikke gjøre det større enn det er, men vi må få klarhet i det. Ingen gjør det med vilje.

– Analytikeren viste meg Firminos mål. Noen ganger er det til din fordel, noen ganger ikke. Men vi må sørge for at det nye systemet hjelper spillet og ikke er forvirrende. Det er til det beste for alle.

Klopp mener Sadio Mané heller ikke skulle fått gult kort for filming da han selv skrek på straffe.

– Når man ser det på nytt, ser man at han ikke kaster seg, for det er kontakt. Men isteden får han gult kort, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]