– Det er mulig å kontrollere Liverpool

Carlo Ancelotti snakker ut om Champions League-oppgjøret på Anfield, og hvordan hans Napoli klarte å kneble Liverpool.

28. nov 2019 kl 12.41 Odd Sindre Tonning

Napoli har blitt en slags kryptonitt for Liverpool. Mot de lyseblå fra Italia har Liverpool bare tatt ett poeng på to kamper denne sesongen, og fire poeng på fire kamper over de siste to sesongene i Champions Leagues gruppespill. Har Ancelotti funnet ut av hvordan man skal spille mot Liverpool?

Tillot lite rom

I intervju med Sky Italia forteller han hva som var planen foran oppgjøret under flomlysene på Anfield.

– Vi byttet noen spillere, men ikke den grunnleggende strukturen i laget. Di Lorenzo spilte ute på venstrekanten når vi hadde ballen, og gikk tilbake for å hjelpe midtbanen i en 4-4-2-formasjon når vi forsvarte oss, sa han.

– Liverpool har enorme kvaliteter, men de er mulige å kontrollere når de blir tvunget til å spille på små områder med lite rom.

Noe som var akkurat det som skjedde. Napoli lå lavt og ventet på Liverpool, noe som forhindret bakrom hvor Sadio Mané og Mohamed Salah kunne vise frem sin enorme fart. Gjennom kampen lå Allan dypt på midtbanen og skjermet Roberto Firmino ut av kampen, noe som gjorde at brasilianeren ikke fikk så mye ballkontakt som han ønsket.

Liverpools spillere fikk rett og slett lite rom å boltre seg på, noe som førte til at rødtrøyene slet med å komme til sjanser.

– Vi forsvarte oss for dypt

Og dette førte til at Liverpool bare klarte å score en gang i løpet av kampen, noe som hører med til sjeldenhetene. Bare tre ganger denne sesongen har Liverpool ikke klart å score mer enn en gang i løpet av en kamp. To av dem har vært mot Napoli.

Ancelotti mener likevel at laget hans falt litt vel langt bakpå i løpet av kampen, men at det er slik man tar med seg poeng fra Anfield.

– Det er ikke enkelt å få et poeng her. Vi slet under press, og begynte å forsvare oss for dypt. Men det er ingen annen måte du kan komme fra det i live fra Anfield. Vi kom fra det, og det er det som er viktig.

– Det var en god kveld. Vi fikk et poeng, og er fortsatt med i kampen om avansement og gruppeseieren.

Alt blir avgjort i siste gruppespillkamp i Liverpools gruppe. Der møter Napoli Genk, mens Liverpool møter Salzburg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]