– Det går ikke an å ikke være imponert over jobben han har gjort

Dean Smith om sitt første møte med Jürgen Klopp og om kvartfinalen i ligacupen.

2. nov 2019 kl 10.19 Arild Skjæveland

I dag skal Liverpool til Villa Park. Det blir første gang etter at Aston Villa rykket opp igjen til Premier League, etter tre sesonger i Championship.

Dean Smith er hjemmelagets manager. Han gleder seg til sitt første møte med Jürgen Klopp.

– Det er første kampen min mot ham, og jeg gleder meg. Jeg er veldig begeistret for jobben han har gjort, sa Smith på fredagens pressekonferanse.

– På en måte har vi hatt en litt lignende vei. Han kom opp gjennom de lavere divisjonene til Bundesliga, med Mainz som spiller og så trener. Suksessfull i Dortmund og nå i Liverpool. Det går ikke an å ikke være imponert over jobben han har gjort. Anfield rister, og du kan se det hver gang de spiller der nå, sier han.

Forståelse for at ligacupkampen bør flyttes

Villa er Liverpools motstander i kvartfinalen i ligacupen. På grunn av VM for klubblag er det fortsatt usikkert når denne kampen skal spilles. Smith har full forståelse for at Liverpool ønsker at den flyttes

– Jeg forventer at kampen spilles, men når den spilles vet jeg ikke. En flott trekning for alle, på grunn av historien til de to klubbene i denne turneringen. De er de regjerende europeiske mesterne.

– Jeg tror de diskuterer med Liverpool for øyeblikket, og sekretæren vår Sharon har vært i kontakt med EFL. Det er opp til dem. Kampen skulle blitt spilt når de har VM for klubblag, så jeg har all sympati og forståelse for at de ønsker å få den flyttet. De vil forhøre seg med vår klubb, og sørge for at det ikke går utover våre kamper heller. Vi har ikke et klubb-VM eller Champions League i midtukene, så det er flere muligheter i vår kalender.

Muligheten for at Liverpool spiller to kamper samme dag har vært diskutert - med én kamp i Qatar, og et lag på Villa Park.

– Jeg vil ikke bli skuffet uansett hva som skjer, for vi er i kvartfinalen på Villa Park. Jeg vil konsentrere meg om Aston Villa, og det vi har foran oss. Uansett hva vi møter, må vi prøve å vinne. Uansett hvem det er, så blir det tøft.

– Det hadde vært skuffende om den ble avlyst. Forhåpentligvis vil ikke det skje.

Han tror ikke det blir samtaletema med Klopp i helgen.

– Jeg tror ikke vi vil snakke om det denne helgen. Vi er begge fokusert på å ta poeng i ligaen. De er ubeseiret, og vi er desperat etter å holde vår gode hjemmeform ved like.

Aston Villa - Liverpool spilles kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]