– Det jeg liker best med VM for klubblag, er at du får merket på drakten dersom du vinner

Gini Wijnaldum er motivert for å vinne VM for klubblag.

18. nov 2019 kl 23.33 Arild Skjæveland

Om en måned er Liverpool i Doha i Qatar som Europas representant i VM for klubblag. Til nå har det meste handlet om logistikken og det tøffe kampprogrammet, heller enn hva klubben kan vinne i desember.

En som er motivert, er Gini WIjnaldum.

– Jeg gleder meg veldig til å spille i VM for klubblag, jeg har tidligere sett på Champions League-vinnerne som har spilt i turneringen. Det jeg liker best, er at du får et merke på drakten dersom du vinner. Det er noe du ønsker å oppnå, sier nederlenderen til Liverpoolfc.com.

Den regjerende mesteren av VM for klubblag får et merke av pokalen plassert på draktene sine, som de kan bruke i alle turneringer og vise at de er verdens beste klubblag. Real Madrid har vunnet de tre siste årene, og spilt med dette merket. Du ser merket på Luka Modric sin drakt i toppbildet i denne saken.

– Jeg har sett det på draktene til de tidligere vinnere. Når jeg snakker om turneringen med venner og familie, så snakker de også om merket. Det er noe du ønsker. At hver gang du ser drakten minnes du på at du har vunnet VM for klubblag.

Anser det som viktig

Det er ikke alle som mener at dette er en turnering de helrøde bør prioritere, og spesielt ikke etter slik klubben har prestert i ligaen så langt. Det virker ikke til å være noe i veien med motivasjonen til Wijnaldum.

– Det at den er sjelden er det som gjør denne turneringen spesiell. For det første er det veldig vanskelig å kvalifisere seg. For det andre så møter du andre lag som også har jobbet hardt for å delta. Derfor må vi nyte det - for du vet aldri om det er siste gang du deltar.

Dette er den turneringen Liverpool aldri har vunnet.

– Du begynner med fotball for å skape historie, og det er det vi ønsker å oppnå med laget vårt. Vi har et godt lag. Vi er venner og jobber hardt for hverandre. Vi har et lag som kan se tilbake på det senere og si at vi oppnådde noe. Dette vil definitivt være et av de øyeblikkene vi vil se tilbake på, og vil si at vi har oppnådd noe stort.

For Liverpool starter VM for klubblag 18. desember.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]