Henderson forteller om det fantastiske comebacket mot Barcelona

Kapteinen besøkte podkasten til Jamie Carragher.

15. nov 2019 kl 17.38 Kenneth Baraas

Liverpool lå under 3-0 etter den første semifinalen i Champions League - Lionel Messi satte det mange trodde var spikeren i kista, med et utsøkt frispark.

– Jeg tenkte nesten at sesongen var over. Salah var ute, Firmino var ute. Vi lå under 3-0 mot Barcelona, sier Jamie Carragher i sin egen podkast «The Greatest Game», før han spør hva Jordan Henderson tenkte om sjansene til å gå videre.

– Klart 3-0 var et slag, men på kampdag følte vi aldri at det var over. Vi skulle spille en storkamp på Anfield, og da var det bare å gå ut og gi alt, sier Henderson.

– Jeg husker Gini (Wijnaldum) sa med overbevisning om at han trodde vi ville klare det, det samme sa Mané.

– Du vet aldri på Anfield. Alt kan skje der.

Klopps motivasjonstale

Carragher spør videre om hva Klopp sa før kampen. Den tidligere Liverpool-spilleren kan nesten ikke forstå hvordan det er mulig å tro på en snuoperasjon mot Barcelona med skadene Liverpool hadde på viktige spillere.

– Klopp er veldig lidenskapelig på lagmøtene, sier kapteinen.

– Jeg husker godt hva han sa før Barcelona-kampen: «Hvis dette var noe annet lag jeg har trent tidligere, så ville jeg trolig sagt at det ikke er noen sjanse. Vi spiller for æren, og det er det. Men siden det er dere, så er det en sjanse. En sjanse for å skape noe spesielt.»

– Etter det tenkte jeg bare «wow». Jeg følte alle hadde samme følelsen. Den troen han hadde på oss ga oss selvtilliten til å faktisk tro at det var mulig å vinne.

Den største kvelden på Anfield

Carragher betegner kampen som den største kvelden på Anfield, og spør om Henderson selv forstår størrelsen av kampen.

– Vi opplevde det, og det er som om vi forstår hva det betydde, men det er mer hva vi lærte av det.

– Nå vet vi at vi kan få til hva som helst. Vi vil gjøre det igjen, vi vil slå de beste lagene, vinne trofeer, og være suksessfulle, avslutter kapteinen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]