– Ikke spør meg. Spør dommerne

Pep Guardiola gratulerer Liverpool, men var rasende etter kampen.

10. nov 2019 kl 20.13 Arild Skjæveland

At Pep Guardiola er animert på sidelinjen er noe vi har blitt vant med å se siden han kom til England i 2016 - men så animert som i dag har vi sjelden sett.

Spanjolen var rasende etter at City ikke hadde fått et straffespark på slutten, etter at Raheem Sterling sparket ballen opp i armen på Trent Alexander-Arnold. Etter kampen gikk han ut på banen og «takket» Michael Oliver og de andre dommerne.

Det var tydelig hva han mente også på pressekonferansen etter kampen.

– Det er (dommersjef) Mike Riley dere må spørre. Spør Mike Riley og de store sjefene om dette. Jeg sa «takk så mye» til ham etterpå - jeg var ikke sarkastisk, sier han.

– Ikke spør meg. Spør dommerne. Vi ga ikke opp etter det første målet, vi holdt det gående. Det var flott.

– Gratulerer til Liverpool

Pep ble også spurt om avstanden opp, og gratulerte Liverpool.

– Jeg vet at da vi ble mestere i fjor, så gjorde vi alt. Jeg er så stolt over det. Det er ikke komfortabelt for meg å snakke om VAR, for det ser ut som jeg klager. Gratulerer til Liverpool.

– Liverpool er utrolige på dødballer, og når du forsvarer deg dypt kommer spillerne deres i riktig tempo. Robertson, Mané, Henderson. Når du angriper - kontringene deres… Det ga dem det andre målet.

– Ni poeng er mye for et lag som tapte én kamp forrige sesong, men det er november. Du kan ikke alltid vinne. Vi møter det beste laget i verden nå. Måten vi reagerte på etter 2-0 er positivt for fremtiden vår.

Ifølge Miguel Delaney i Independent sa Guardiola at han har gitt spillerne forbud mot å bruke sosiale media til å dele sine tanker om kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]