Van Dijk forlater landslagssamlingen

Nederlenderen spiller ikke mot Estland.

17. nov 2019 kl 14.36 Kenneth Baraas

Nederlands landslag melder på Twitter at Virgil van Dijk forlater landslagstroppen grunnet personlige årsaker. Dermed spiller ikke stopperen mot Estland på tirsdag.

«Landslagssjef Ronald Koemankan må klare seg uten Virgil van Dijk i tirsdagens kamp mot Estland» skrives det i den offisielle pressemeldingen fra den Nederlandske landslagsleiren.

Senest i går ble Van Dijk og Georginio Wijnaldum EM-klare, etter å ha spilt 0-0 mot Nord-Irland.

– Klopp er kritisk

Tidligere i landslagsoppholdet snakket stopperen med pressen, og fortalte om forholdet sitt til sine to managere.

På landslaget trenes stopperen av en manager han har arbeidet sammen med tidligere. Ronald Koeman var sjef i Southampton, da Van Dijk kom til «The Saints» i 2015.

Forsvarsgiganten avslører at Klopp og Koeman arbeider på den samme måten for å få ham til å prestere på høyest mulig nivå.

– Jeg har et veldig likt samarbeid med Klopp i Liverpool som jeg hadde med Koeman i Southampton, sier Van Dijk, ifølge Liverpool Echo.

– Akkurat som Koeman, vet Klopp hva som må gjøres for å få det beste ut av meg - være kritisk.

Holder Van Dijk på jorda

I august vant Van Dijk «UEFA player of the Year», men avslører at Klopp hjelper ham med å ha beina på jorda.

– Når media hauser meg opp og er veldig positive, så vil han tone det hele ned noen hakk - ofte med litt humor, sier 28-åringen.

– Og når jeg vant årets spiller av UEFA, så sa Jürgen til alle guttene at jeg dro for å hente prisen på vegne av laget.

– Alle lagkameratene vet at jeg aldri vil ta av på grunn av slike priser. Sjefen viser meg også masse respekt og gir meg ansvar.

Van Dijk er en av tretti spillere på listen over de som kan vinne Ballon d´Or, 2. desember, så gjenstår det å se om Klopp nok en gang må hjelpe nederlenderen til å holde beina på jorden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]