Målfest da juniorene møtte Brighton

Liverpool vant en åttemåls-thriller i Premier League 2, da de møtte Brighton på fredag.

22. nov 2019 kl 16.45 Odd Sindre Tonning

Til tross for at Liverpool ledet 4-0 med med et drøyt kvarter igjen å spille, ble det litt spenning i kampen på AMEX Elite Performance Centre, da Brighton sine juniorer scoret et par sene mål.

Liverpool fikk en drømmestart på kampen da Harvey Elliott skaffet et straffespark han selv satte i mål før ti minutter var spilt. Og bare fire minutter senere holdt han på å doble ledelsen med et spektakulært brassespark som gikk like til side for mål.

Kunne blitt mer komfortabelt

Før 20 minutter var spilt klarte imidlertid Liverpool å doble ledelsen, gjennom Isaac Christie-Davies, som curlet ballen elegant i mål. Like etter kunne Liverpool ledet med tre, da Pedro Chirivella headet et innlegg fra Elliott i stolpen og ut.

Et par solide redninger av Thomas Gil, på avslutninger fra Elliott og Curtis Jones sørget for at Brighton fortsatt hang med i kampen når klokken tikket mot pause, men fem minutter før halv tid kunne han ikke hindre Luis Longstaff fra å sende Liverpool inn i garderoben med en 3-0 ledelse.

Den andre omgangen startet slik den første sluttet, og før fem minutter var spilt ble Jones spilt fri av Christie-Davies, og scoret Liverpools fjerde for ettermiddagen.

Liverpool hadde flere gode sjanser til å score mer, men i stedet var det vertenes Bojan Radulovic som reduserte ledelsen til Liverpool, et kvarter før slutt.

Sene mål

Det kunne virke som om dette kom til å bli sluttresultatet, da dette stod seg nesten helt til klokken rundet 90 spilte minutter. Men tre minutter før slutt åpnet de to forsvarene seg.

Først reduserte vertene igjen, gjennom Danny Cashman som lurte seg fri fra Sepp van den Berg.

Så var det Liverpools tid til å sette ballen i mål. Kaptein Curtis Jones kom seg fri på overtid, og fikk satt inn kampens syvende mål, og sørget for en 5-2 ledelse til Liverpool, med sin andre scoring for dagen.

Utrolig nok var det fortsatt en scoring igjen i kampen, da Radulovic ikke ville være noe dårligere enn Jones, og også han scoret sitt andre for dagen, og sørget for at sluttresultatet ble 5-3 i Brighton.

Dermed klatrer Liverpool forbi nettopp Brighton på tabellen, til en femte plass. De ligger nå fem poeng bak Derby og Chelsea som topper, med henholdsvis en og to kamper mindre spilt enn Liverpool.

Liverpool U23s lag:Winterbottom, Gallacher, Larouci, Van den Berg, Clayton, Chirivella, Elliott, Dixon-Bonner (Cain, 74), Longstaff (Varesanovic, 85), Christie-Davies (Clarkson, 80), Jones.

Ubrukte innbytterre:Atherton, Boyes.