Vi fulgte pressekonferansen– Joel er ute i noen uker. Usikkert med Keita

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før Villa-kampen.

1. nov 2019 kl 12.37 Arild Skjæveland

Lørdag er det Premier League igjen, og Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før møtet med Aston Villa.

Se pressekonferansen selv i videovinduet over. Vi har oppdatert denne artikkelen med hva manageren sa til pressen.

Aston Villa - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Straffen Bulgaria fikk for rasisme

– Det er vanskelig å dømme. Jeg vet ikke hva som er en passende straff for slikt. To ting jeg kan si… Det er viktig at vi snakker om det, så det ikke skjer i fremtiden. De ansvarlige må sørge for at det ikke skjer igjen.

– Det er det som må bli gjort. Vi lever i en tid når problemet kommer tilbake eller fortsatt eksisterer, så vi må løse det for fremtiden. Diskutere det på riktig måte. Jeg vet ikke hvorfor vi diskuterer straffen - jeg vet ikke om hvor mye penger eller om fem kamper utestengelse ville gjort at de sa «beklager, vi gjør det ikke igjen.»

Om å spille to kamper samtidig

– Vi har diskutert det, fordi vi må. Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse. Dersom vi spiller mens vi er i Qatar, så vil det være to ulike lag.

Alexander-Arnold, som når 100 kamper

– Han er så ung, og har så mye erfaring. En fantastisk historie. «Scouse hero». Det har ikke vært så mange dårlige kamper blant disse 100. Jeg håper at han holder seg frisk og skadefri, så er fremtiden lys for ham og for oss.

– En flott rollemodell, og måten han håndterer rollen er strålende. Han er avslappet, men tar ansvar. Det er en glede å jobbe med ham. Det er det beste jeg kan si om ham.

Kampprogrammet

– Dette er noe jeg ikke liker. Dersom jeg sier noe nå så skapes det overskrifter og folk sier «hvorfor klager han?»

– Det er åpenbart at det er for mye. Alle involvert i spillet vil fortelle deg det.

– La oss se hvordan de håndterer det. Dersom du ser terminlisten så er det ok. Det er lett å si «hvorfor har vi to semifinaler?» Ingen vil røre det. Så på toppen av det, så bestemmer UEFA seg for å lage Nations League.

– Folk sier at du bare må ha større stall, men spillet er ikke laget for større staller. Du kan ikke sende spillerne på ferie og fortelle dem at de kan komme tilbake etter jul.

– Situasjonen er klar. Løsningene finnes, men det er ingen dag der noen diskuterer spillerne og ikke lommebøkene. Vi kan ikke endre på dette. Dette er kampene vi spiller, men noen må tenke på antall kamper.

Skadesituasjonen

– Med Naby vet vi ikke enda. Joel vil være ute i noen uker, bekrefter manageren.

Henderson til høyre

– Han har vært veldig bra. Jeg liker hvordan han spiller. Han var veldig viktig for oss mot United og Tottenham, når vi omstilte oss litt til motstanderens formasjon. Det er grunnen til at han spilte litt lenger ute på kanten.

– Det er ikke noen fastsatt posisjon for ham, men han har mer frihet enn som nummer 6.

Wijnaldums mange mål for Nederland

– Det er ingen overraskelse at han kan spille i flere posisjoner på midtbanen. At han spiller i en mer fremskutt Nederland er ikke en veldig stor forskjell. Han har alle ferdighetene til å gjøre det.

Onsdagens kamp

– Jeg trodde jeg hadde sagt alt om det! Det var den beste måten å lære på for de unge spillerne. Det vi må gjøre er å gjøre disse spillerne klare for resten av karrieren. Som foreldre vil du ikke at barna dine skal komme i vanskelige situasjoner, men det hjelper noen ganger.

Har ikke bestemt seg for om han vil bruke Fabinho

– Jeg vet ikke enda. Jeg må vente og se.

– Jeg vet om det, men vi må se. Jeg kan ikke si «ingen taklinger!» Det er ikke mulig mot Aston Villa, og i den posisjonen. Det kan du ikke spørre om. Jeg vet det, spilleren vet det. Kanskje han håndterer det på banen, eller om jeg løser det med startoppstillingen.

Selvkritiske Oxlade-Chamberlain

«Ox» har uttalt at han ikke er på sitt beste nivå enda.

– Det har han rett i - men det er ikke noe problem. Sånn er det bare. Han har scoret, fint - begge mot Genk. En skikkelig suser på onsdag og flere strålende øyeblikk. I andre øyeblikk er han ikke involvert, men sånn er livet for en fotballspiller.

– Vi må alltid prøve å nå perfeksjon. Han trenger rytme, men det er ikke problem. Han er et langtidsprosjekt.

– Jeg er fornøyd med formen han er i, men begge vet at det er rom for forbedring, og det er gode nyheter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]