– Nå er disse kampene mot City de største i sesongen

Kampene mot Manchester City som kan definere sesongen, sier Trent Alexander-Arnold.

7. nov 2019 kl 12.53 Arild Skjæveland

Liverpool tapte kun én ligakamp forrige sesong. Det var likevel nok til at det var Manchester City og ikke de helrøde som kunne løfte Premier League-pokalen i mai.

Det er ingen tvil om at Manchester United og Everton er Liverpools to store rivaler, både geografisk og historisk - men de blå fra Goodison ligger på 17. plass på tabellen, og United er nummer 10. Dersom Liverpool skal nå målet sitt om å endelig vinne ligaen igjen, er det Manchester City som står i veien.

Trent Alexander-Arnold fikk nylig spørsmål om rivalene, i et intervju med James Pearce i The Athletic.

– Tradisjonelt, nei - på grunn av all historien med United og Everton, svarte Alexander Arnold.

– Men når det kommer til intensitet, kvalitet, konsentrasjon og tempo, så er det sannsynligvis de største kampene i sesongen nå. Du vet at dersom du tråkker feil mot City, så blir du straffet. Du må være helt med hele tiden, sier han.

Mest skuffende resultatet forrige sesong

Det var to møter mellom Liverpool og City forrige sesong. På Anfield endte det målløst, mens City vant på Etihad i en kamp der Jürgen Klopps lag spilte veldig, veldig bra.

– De to kampene forrige sesong var så marginale. 0-0 hjemme og så 2-1 tapet borte da vi hadde et stolpetreff og det ble klarert på linjen. Det er så tett som du får det.

– Slik kamper kan definere sesongen slik det er nå. Tapet borte mot City forrige sesong var kanskje den ene kampen vi så tilbake på med skuffelse, og tenkte at dersom vi kunne gjort ting bedre ville det gått annerledes i tittelkampen, sier Alexander-Arnold.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]