Se pressekonferansen her:– Selv de som selger pølser må være i toppform på søndag

Jürgen Klopp med klar beskjed før møtet med Manchester City på Anfield.

8. nov 2019 kl 12.45 Arve Vassbotten

Om rivaliseringen med Man City:

– Fra et sportslig synspunkt blir det en større og større rivalisering. Man City er et rimelig godt fotballag, som betyr at det er rivalisering. Og det er bra, for det betyr at vi er på et bra sted også.

Om kampen avgjør tittelen:

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke peiling. Må jeg gå til kampen som at den gjør det? De siste to årene har jeg følt at hver eneste kamp vi spiller er den viktigste kampen i sesongen. Det er ingen kamper der noen sier: «dere kan tape den».

– Man kan ikke gjøre kamper større enn de er allerede. Det er en veldig, veldig viktig kamp. Det er to veldig gode lag som møter hverandre og den spilles på Anfield, og det er veldig kult. Det vil bli en veldig bra fotballkamp, men jeg er ikke sikker på for hvem.

– Ingen vil gjemme seg bak noe. Vi vil begge forsøke å stoppe styrken til den andre, man kan ikke bare være offensiv. Men hvis du ikke er modig mot Man City har du ingen sjanse. Sikring og posisjonering må være perfekt, og det kommer nye ideer ofte i slike kamper.

Om Sterling:

– Han har alltid vært en stor trussel. Han forbedrer seg stadig, og det er bra for Man City og England. I morges så jeg et mål han scoret her mot Man City. Det var også fint. Jeg kan ikke komme på noe dårlig ved ham.

Om skader:

– Det er ikke noe problemer med Virgil og Jordan. Joel er fortsatt uaktuell, og det samme med Shaqiri.

Om forholdet til Guardiola:

– Jeg kunne ikke respektert ham mer. For meg er han den beste manageren i verden. Uansett hvor han har vært, har han hatt stor innflytelse på laget. Nå er han i Man City og fotball er ikke så verst.

– Jeg har ikke noe dårlig forhold med noen på sidelinjen. Det ser kanskje sånn ut, men det er respektfullt.

Om backene:

– De er en del av vårt spill, men ikke vår eneste plan. I moderne fotball må du være sterk på vingene. Målet er på midten av banen, og det er mest folk foran der, så du må vinne en vei rundt.

– Jo videre man gjør banen, jo mer rom blir det i midten. Og vi prøver å bruke ferdigheten til Trent og Robbo. De er gode til å legge inn, livlige, modige og i veldig god form.

Om de siste møtene med Man City:

– De siste tre kampene mot City, har det vært en straffe ganske seint, men likevel 0-0, så 2-1 på Etihad der 11 millimeter eller noe som gjorde at ballen ikke var inne, og det siste var uavgjort i Community Shield. Vi tapte på straffer.

– Det er kamper der vi har vunnet hvor City har hatt mer av spillet, og der vi scoret til riktig tidspunkt. Men det er resultatet man husker på.

– Hvis du ønsker å klatre, må man ta topplassen der City er. For oss er forbedringene åpenbare. Vi må spille på vårt beste, og det må alle.

– Absolutt alle på stadion må være i toppform. Selv de som selger pølser må være i toppform. Kom tidlig til stadion, og få med oppvarmingen.

Om Sean Cox som returnerer til Anfield:

– Da det skjedde med Sean, var det kanskje det bunnpunktet i min tid i Liverpool, fordi noe slikt skal ikke skje, og burde ikke skje i en fotballkamp. Jeg håper kjærligheten Sean og hans familie har for denne klubben ga dem styrke.

– Han har fortsatt en lang vei å gå, det at han nå ønsker å komme tilbake for å se kamp er et høydepunkt for meg. Det ser jeg veldig fram til. Og jeg håper jeg kan få til å møte han før kampen, det vil jeg gjerne.

Om mottakelsen av Manchester Citys buss:

– Jeg har stor tro på fansens kraft inne på stadion. Hvis noen i Man City fortsatt er bekymret, er det vår feil. Vi kastet ikke flasker alle sammen, men det var en av oss. Vi må alle sørge for at noe slikt aldri vil skje igjen. Det er lenge siden nå, og har ikke skjedd etter det. Hvis noen trår over grensen, må vi sørge for å ikke gjøre det igjen.

Om noe har endret seg med City denne sesongen:

– At de spilte uten De Bruyne, som er en av de beste spillerne i verden, og likevel fikk resultater forrige sesong viser kvaliteten deres. Jeg liker ikke så snakke for mye om City. Og jeg er mer enn fornøyd med vår situasjon. 100 poeng, så 98 poeng og ser fortsatt grådige ut, og det er en stor styrke. Vi må alle håndtere skader og tilbakeslag, og de har håndtert det bra.

– Jeg beundrer ikke andre lag, jeg respekterer dem. Karakteren til laget og manageren er ganske imponerende, og kombinasjonen av hurtighet og teknikk er imponerende hos mange spillere. Det er et veldig bra fotballag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]