Rafa tror erfaringen fra i fjor kan bli nyttig for de røde

Den tidligere Liverpool-manageren har uttalt seg om duellen mellom Liverpool og Manchester City.

6. nov 2019 kl 19.08 Einar Kvande

Søndag er det toppkamp i Premier League. Ligaleder Liverpool får besøk av tabelltoer Manchester City. Med seier på Anfield vil Liverpool være ni poeng foran City når en snau tredjedel av sesongen er unnagjort. De røde ledet med sju poeng på City i desember i fjor, men tapte da ligamesterskapet til de lyseblå med ett poengs margin.

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez tror at nettopp denne bitre erfaringen fra i fjor kan vise seg å bli nyttig for Jürgen Klopp og hans menn denne sesongen.

HAR TRO PÅ LIVERPOOL:
HAR TRO PÅ LIVERPOOL:  Men Rafael Benitez innser at de røde har en meget sterk konkurrent om ligatittelen i Manchester City.

– Liverpool har mer erfaring etter fjorårssesongen, og det er alltid positivt. Men City er blitt vant med å gå til topps. De vet hva som kreves for å vinne, og de har også fantastiske talenter i laget, skriver Benitez i sin spalte hos The Athletic.

Har ressursene som kreves

– Liverpool har den fordelen at de har overtaket nå, og de har utvilsomt potensial til å ta det siste steget, men dette er fotball og det er alt for tidlig å snakke om hva som kommer til å skje i mai. Ingenting blir avgjort i november.

–Ja, Liverpool gjør det bra. Ja, de har et godt lag og en god manager. Ja, de kan vinne ligatittelen. Selvsagt kan de det. Hvorfor kan de vinne Premier League? Fordi de har gjort de riktige tingene de siste årene, og nå har de ressursene som kreves. Det er den største forskjellen, konkluderer Benitez.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]